Policija traga za krivcem ili krivcima za eksploziju za sada neutvrđene eksplozivne naprave u zagrebačkom naselju Prečko. Vatrogasci su dojavu o detonaciji, a potom i o gustom dimu dobili nešto prije tri sata ujutro.

Galerija


Policija pokušava utvrditi što se točno dogodilo nešto prije tri sata ujutro u Ulici Josipa Slavenskog 12 u Zagrebu.

Vezani članci Mjesto eksplozije u zgradi u Prečkom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pogledajte u Dnevniku Nove TV: Eksplozija im ozbiljno oštetila zgradu, tko će pomoći stanarima? Mjesto eksplozije u zgradi u Prečkom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Mladić kojeg se sumnjiči za eksploziju u Prečkom sam se predao policiji

Privedena je jedna osoba od koje policija pokušava dobiti informacije. Eksplodiralo je za sada nepoznato sredstvo, a u eksploziji su stradala čak tri kata zgrade.

Ozlijeđena je jedna žena (63), koja je nakon zatražene liječničke pomoći puštena na kućnu njegu.

"Kad je roknulo, izletjela sam iz kreveta. Nisam odmah znala sanjam li ili što. Vrata stana bila su otvorena, štok izbijen. Kao da su tri munje udarile, tako je jako bilo. Provirila sam na stubište. Potom je bila zaglušujuća tišina i onda se čula panika. Susjedi su istrčali iz svojih stanova. Nisam se ni snašla od šoka, a policija i vatrogasci već su nam bili u zgradi.

Odmah su sve ogradili. Spasili su jednu susjedu koja živi sama i koja je u invalidskim kolicima jer mislim da je njezin stan od eksplozije najviše nastradao, a ona je ozlijeđena", rekla je za Jutarnji list jedna stanarka zgrade.

Na teren su izišli i djelatnici protueksplozijskog odjela, a susjeda kaže da se na stubištu, čim se otklonila sumnja na plin, čulo: "Pa to je TNT..."

"Navodno je uhićen jedan mladić iz našeg stubišta. Susjed me baš pitao: Kaj ga ne znaš? Pa to je onaj jedan niži, nabildani. Nažalost, susjede ne poznajem po imenu, već samo iz viđenja, a znam da se na osmom katu spominju neki narkomani u stanu koje su stanari uočili", izjavila je stanarka zgrade.

Policija zbog eksplozije u zgradi u Prečkom privela dvije osobe: "Eksploziju nije uzrokovao plin"