Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kobna zima

Desetak ovaca paške sirane propalo kroz led i uginulo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Desetak ovaca i janjaca propalo je kroz led i uginulo u lokvi na Košljunu na otoku Pagu.

U srijedu oko podneva ovce je prema zaleđenoj lokvi, kako su potvrdili iz paškog DVD-a, najvjerojatnije potjerao čagalj.

Pročitajte i ovo Ovce Kriva trava Ovce tražile travu, pa pojele 100 kilograma kanabisa: Pastir je primijetio čudno ponašanje stada Prijateljice iz Slovenije očistile plažu na Pagu - 8 Svašta su pronašle Prijateljice iz Slovenije došle na Pag na odmor pa počistile plažu od smeća: "Da smo imale 10 vreća, sve bismo napunile"

Iako su vatrogasci dojavu dobili tek nekoliko sati nakon događaja, uspjeli su spasiti petnaestak ovaca.

'Riječ je o ovcama u vlasništvu paške sirane i samo srećom sve ovce nisu krenule za ovima koje su stradale. Neke su se ovce smrzle, a neke su se utopile', rekao je šef paškog DVD-a Šime Vičević.

>> Od hladnoće stradalo stado ovaca

Podsjetimo, prošli je tjedan zbog velike hladnoće, snijega i leda stradavala stoka u vodičkom zaleđu. Samo na gospodarstvu obitelji Lalić u Čistoj Maloj uginulo je više od 60-tak ovaca i janjaca.

'Ovo je užasna zima koju nitko u našem mjestu ne pamti. Stoka je stradala, a bojim se da će toga biti i još budući da najavljuju da će se ovakvo nevrijeme nastaviti i da će pašnjaci i dalje ostati pod snijegom', rekao je tada Aleksandar Lalić iz Čiste Male. (Agencija VLM)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene