U Splitu je došlo do sukoba zbog parkinga u Osječkoj ulici na Gripama na parkingu koji koristi Kerumov partner Tonći Omrčen.

Galerija


Grad Split je uklonio stupiće na parkingu koji koristi firma Tonćija Omrčena, poduzetnika bliskog Željku Kerumu. Omrčen je također bio prisutan kod uklanjanja te se verbalno obračunao sa zamjenikom gradonačelnika Bojanom Ivoševićem.

Vezani članci Kupovina putem interneta, ilustracija Oglasio prodaju predmeta pa slijedio upute za "sigurnu uplatu" nepoznate osobe: U hipu mu ispražnjen bankovni račun Prometna policija, ilustracija Filmska jurnjava po Kaštelima: Autom divljao po cesti i bježao policiji. Nakon što su zapucali, zabio se u blokadu i zaključao

Pozvana je i policija koja je stigla na intervenciju s nekoliko vozila. Ivošević je na mjestu događaja dao izjavu za medije u kojoj je rekao kako se radi o nelegalno postavljenim stupićima na nerazvrstanoj cesti.

"Grad Split i gradonačelnik nije donio zaključak da naplaćuje parking mjesta, ova parcela je u vlasništvu Grada i parking je besplatan. Mjesta na drugoj strani će tek biti predmet rasprave", kazao je Ivošević.

"Ova strana je naša i ta tvrtka to nikad neće dobiti. Nikada neće moći upravljati ovim jer nije registrirana za takvu djelatnost. Svim parking mjestima kojima je vlasnik Grad po zakonu može upravljati ili sam Grad, ili preko gradskog komunalnog poduzeća. Treća opcija je da Grad nekome privatniku da koncesiju ako ima registriranu djelatnost za obavljanje uslužne komunalne djelatnosti naplate parkirališta", zaključio je Ivošević.

Omrčen pak tvrdi da nije vidio nikakvu dokumentaciju da je riječ o nerazvrstanoj cesti te da je u pitanju politička odmazda.

Stupići su nakraju prepiljeni, a djelatnici tvrtke Cestar obojali su pješački prijelaz.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju