Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na parkingu

Noćna drama u Splitu: Zbog uklanjanja stupića sukobili se dogradonačelnik i zakupac, stigla i policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu je došlo do sukoba zbog parkinga u Osječkoj ulici na Gripama na parkingu koji koristi Kerumov partner Tonći Omrčen.

Grad Split je uklonio stupiće na parkingu koji koristi firma Tonćija Omrčena, poduzetnika bliskog Željku Kerumu. Omrčen je također bio prisutan kod uklanjanja te se verbalno obračunao sa zamjenikom gradonačelnika Bojanom Ivoševićem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna burno u splitu Omrčen oštro reagirao na prozivke: "Tužit ću Baričića. Svi novci ići će žrtvama nasilja Bojana Ivoševića" Željko Kerum isprozivao puljka VIDEO "Živ'li, sretno, goodbye": Kerum raširio ruke kao svećenik pa napravio spektakl

Pozvana je i policija koja je stigla na intervenciju s nekoliko vozila. Ivošević je na mjestu događaja dao izjavu za medije u kojoj je rekao kako se radi o nelegalno postavljenim stupićima na nerazvrstanoj cesti.

"Grad Split i gradonačelnik nije donio zaključak da naplaćuje parking mjesta, ova parcela je u vlasništvu Grada i parking je besplatan. Mjesta na drugoj strani će tek biti predmet rasprave", kazao je Ivošević.

"Ova strana je naša i ta tvrtka to nikad neće dobiti. Nikada neće moći upravljati ovim jer nije registrirana za takvu djelatnost. Svim parking mjestima kojima je vlasnik Grad po zakonu može upravljati ili sam Grad, ili preko gradskog komunalnog poduzeća. Treća opcija je da Grad nekome privatniku da koncesiju ako ima registriranu djelatnost za obavljanje uslužne komunalne djelatnosti naplate parkirališta", zaključio je Ivošević.

Omrčen pak tvrdi da nije vidio nikakvu dokumentaciju da je riječ o nerazvrstanoj cesti te da je u pitanju politička odmazda.

Stupići su nakraju prepiljeni, a djelatnici tvrtke Cestar obojali su pješački prijelaz.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene