Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaju osnovne higijenske uvjete

Delnice su zbog smrznutih cijevi više od 20 dana bez vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neki se od vode brane, a neki je nemaju. Dio kućanstava u Delnicama zbog smrznutih cijevi vodovoda već su više od dvadeset dana bez vode.

Temperature koje su i dalje veći dio dana ispod nule radnicima dodatno otežavaju posao. Problemi se sporo rješavaju, a Delničani pomalo gube strpljenje. Ovim tempom, svi će dobiti vodu tek za nekoliko tjedana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

>> Snijeg zabijelio Gorski kotar

Anamariji je ovo postala svakodnevica. Bez vode broji već 21. dan. 'Teško je, ne možemo se, nemamo osnovne higijenske uvjete', kaže Anamarija Kezele iz Delnica. S dvoje male djece i rublje se gomila. Snalaze se kako znaju i umiju. 'Po vodu idemo, ili na izvore, ili isto tako kod dobrih susjeda koje imamo i teško je', priča Anamarija.

Bez pomoći dobrih susjeda ne bi mogla ni gospođa Marija Tomac. Teško se kreće pa joj upravo oni svaki dan donose vodu. 'Ali ne možeš ti stalno ni susjede gnjaviti', kaže ona. Polagano već gubi strpljenje. Kaže, sve se trebalo već riješiti, previše je vremena prošlo. 'Užasno, užasno. Jako sam nesretna, jako nezadovoljna i jako sam razočarana', pojadala se Marija.

Paradoksalno, probleme Goranima stvorila činjenica da su velike hladnoće stigle prije snijega. 'Snijeg je kao takav i dobar izolator tako da je i to bio jedan od razloga što se dobar dio niže ukopanih cijevi koje su ukopane samo do pola metra su smrznute ostale', kaže Marijan Pleše, delnički gradonačelnik.

Sada pak snijeg smeta, a još uvijek smrznuto tlo dodatno otežava radove. Za sve je iskope potrebna teška mehanizacija. Ljute se što za razliku od drugih krajeva zemlje, njih nitko ne pita treba li im pomoći. 'Mi jesmo za solidarnost, ali ta solidarnost mora imati granice u poštivanje vrednota i nekakvih osjećaja prema ljudima u Gorskom kotaru koji imamo te probleme pola godine', ističe Pleše.

Ponovno će trpjeti i gradski proračun. Sve će zbog radova prekopane ceste i nogostupe morati sanirati, a čišćenje snijega i otklanjanje posljedica ionako su već njegova najveća stavka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene