Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Del Ponte sljedeći tjedan u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte sljedećeg će tjedna posjetiti Hrvatsku u okviru posjeta zemljama bivše Jugoslavije.

U Hrvatskoj haška će tužiteljica 12. i 13. srpnja sudjelovati u
regionalnoj konferenciji tužitelja koju organizira državni odvjetnik Mladen Bajić. U Haagu očekuju i njezine susrete s predsjednikom Stjepanom Mesićem i premijerom Ivom Sanaderom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poručila djeci Jelavić u povodu Dječjeg tjedna: 'Nemojte šutjeti o problemima' Slika nije dostupna Tjedan kretanja U hrvatskim gradovima obilježen dan bez automobila

U haškom tužiteljstvu nisu u četvrtak mogli sa sigurnošću reći je li riječ o posljednjem posjetu glavne haške tužiteljice Hrvatskoj, s obzirom na to da će njezin mandat biti produljen do konca godine do stupanja na dužnost novog haškog odvjetnika.

Del Ponte će sljedeći tjedan započeti posjetom Podgorici gdje će se u ponedjeljak sastati s predsjednikom države, premijerom i drugim visokim dužnosnicima zaduženima za suradnju s Haškim sudom.

U BiH bit će nazočna 7. konferenciji međunarodne udruge znanstvenika koji proučavaju genocid a koja se održava u Sarajevu. Nakon toga će u memorijalnom centru Potočari 11. srpnja sudjelovati u obilježavanju godišnjice srebreničkog masakra. Tijekom boravka u BiH imat će niz razgovora s državnim i međunarodnim dužnosnicima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene