Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od danas je poznato ime zamjenika ministra unutarnjih poslova.


Davor Blažević Tigar, novi je zamjenik ministra unuatrnjih polova Vlahe Orepića.

Vezani članci Kim Kardashian tjelohranitelj (Foto: Profimedia) Prezgodni tjelohranitelj za kojeg se sumnja da je pravi otac kćeri Kylie Jenner sada radi za njezinu sestru Macron i Benalla (Foto: AFP) Macron se brani: "Tjelohranitelj mi nije ljubavnik i nije imao pristup nuklearnim kodovima"

Blažević je nekada bio tjelohranitelj Ive Sanadera, a za vrijeme Ranka Ostojića bio je na čelu Uprave za posebne poslove sigurnosti.

Ostojić ga je s te pozicije maknuo nakon što je Blažević uhvaćen kako na Badnjak 2011. godine, Ivi Sanaderu, koji tada više nije bio premijer, te protiv kojeg su se već vodili procesi za korupciju, dostavio bakalar i to ne u Sanaderovu kuću već kod njegovog odvjetnika Gorana Suića.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je riješavala i ostala kadrovska pitanja.

Zamjenikom ministra poljoprivrede imenovan je Tugomir Majdak, Delfa Radić-Krišto imenovana je pomoćnicom ministra zdravlja, Tatjana Dalić razriješena je dužnosti pomoćnice ministrice rada i mirovinskoga sustava, a novom pomoćnicom ministrice imenovana je Karolina Ivanković.

Zlatku Draganoviću dana je ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva socijalne politike i mladih, do povratka odsutne glavne tajnice s porodnog dopusta, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.

Radi isteka mandata, s danom 29. ožujka 2016. godine, Nada Merkaš razriješena je dužnosti ravnateljice Središnjeg registra osiguranika, te imenovana vršiteljicom dužnosti ravnatelja, s danom 30. ožujka, a do okončanja natječaja za imenovanje ravnatelja.

Također radi isteka mandata, Dubravka Flinta razriješena je dužnosti članice Upravnog vijeća Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske, te je ponovno imenovana na tu dužnost, kao predstavnica Ministarstva financija.

Danijela Ćenan razriješena je dužnosti predsjednice Upravnog vijeća Energetskog instituta Hrvoje Požar, a novim je predsjednikom imenovan Zdeslav Matić, kao predstavnik Ministarstva gospodarstva.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Skupštine Hrvatske lutrije d.o.o., Boris Lalovac, Vedran Mornar i Berislav Šipuš. Novim predsjednikom imenovan je Zdravko Marić, a članovima Predrag Šustar i Zlatko Hasanbegović, iz reda ministara Vlade Republike Hrvatske.

Na kraju, Sanja Mikulić razriješena je dužnosti zamjenice predstavnika Republike Hrvatske u Upravnom odboru Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama. Novom zamjenicom predstavnika imenovana je Lidija Vugrinec.
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju