Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaključke Vijeća nazvao sramotnima

Bernardić: ''Još jednom se dopušta da ustaštvo na najperfidniji način uništava hrvatsko društvo''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić smatra da je Vijeće za suočavanje s prošlošću donijelo sramotan zaključak u vezi s pozdravom "Za dom spremni".

"Vijeće za suočavanje s prošlošću donijelo je sramotan zaključak kojim je ustaški pozdrav 'Za dom spremni' postao dopustiv u iznimnim situacijama. To znači da će taj pozdrav biti vidljiv na samo nekoliko kilometara od Jasenovca", navodi se u priopćenju SDP-a u kojem prenosi Bernardićevo reagiranje nakon što su objavljeni zaključci i preporuke tog Vijeća.

Pročitajte i ovo Davor Bernardić problemi u zagrebu Bernardić: "Ako se usporedi s proračunom za 2022. pokazuje se da gradonačelnik laže" Davor Bernardić Prozvao Tomaševića Bernardić o gradskim problemima: "Radi se o jednom ekstra kaznenom djelu"

"Najoštrije osuđujemo ovu odluku kojom Andrej Plenković i Vlada dopuštaju da se na spomen-obilježjima HOS-a u javnom prostoru interpolira službeni pozdrav nacističke i fašističke NDH. Još jednom se dopušta da ustaštvo te poražene i pogubne ideologije na najperfidniji način uništavaju hrvatsko društvo", ističe se u priopćenju.

SDP smatra da vladajući "ne znaju riješiti ozbiljne probleme" i da do "punog izražaja dolazi premijerova neodlučnost i nesposobnost"

"Kao i uvijek kada u državi dođe do ozbiljnih problema koje ne znaju riješiti, kada se ne provode reforme i kad nemaju nikakvih planova za budućnost ove zemlje, vladajući nas vuku u prošlost. I, ovaj put do punog izražaja dolazi premijerova neodlučnost i nesposobnost. S obzirom da nije znao ili nije mogao, ili još preciznije, nije smio riješiti situaciju sa spomen-pločom u Jasenovcu, Plenković se sakrio iza skuta Zvonka Kusića“, priopćio je SDP prenoseći izjavu svog predsjednika. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene