Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ocijenio je u nedjelju kako se pokušaj ulaska 11 pripadnika srbijanske vojske u Hrvatsku može shvatiti kao provokacija, ali i da teme s nacionalnim predznakom obično dominiraju kako se ne bi pričalo o stvarnim problemima u hrvatskom društvu.

Galerija


"Činjenica je da je Srbija prekršila određene pravne norme, i da to možemo shvatiti kao provokaciju, ali pozivam da se smanje tenzije, i zaštite svi, koji su u Hrvatskoj drugi i drugačiji, po bilo kojoj osnovi, vjerskoj, nacionalnoj ili seksualnoj", rekao je Davor Bernardić na konferenciji za novinare.

Vezani članci Davor Bernardić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Nastavlja se rat platnim listama, Bernardić objavio svoju i opleo po Jandrokoviću, stigao odgovor predsjednika Sabora: "On zbraja kruške i jabuke" Jandroković i Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Jandroković otkrio kolika mu je plaća: ''Umjesto da se pokrije po ušima, Bernardić laže i insinuira''

Upitan je li Hrvatska trebala oštrije reagirati i pozvati srbijanskog veleposlanika na konzultacije, Bernardić je ponovio kako poziva na smanjivanje tenzija i zaštitu svih koji su drugi i drugačiji.

Činjenica je da je riječ o provokaciji, ali i činjenica je da to najviše odgovara upravo vladajućima, da se ne priča o siromaštu, iseljavanju, padu životnoga standarda, korupciji, koja do temelja nagriza hrvatsko društvo, kazao je.

Predsjednik SDP-a smatra kako teme s nacionalnim predznakom obično dominiraju kako se ne bi pričalo o stvarnim problemima u hrvatskom društvu. To, kaže, odgovara vladajućima zato što je izborna godina i što Vlada nema plan borbe protiv siromaštva i korupcije, plan kako podići plaće, zaustaviti iseljavanje i omogućiti da zdravstvena zaštita bude kvalitetna i dostupna svima.

"Kada nemate odgovor na teme, onda Vam odgovaraju teme s nacionalnim predznakom. U Hrvatskoj ljudi sve teže žive, a u Srbiji je situacija još gora", ocijenio je Bernardić. (Hina)