Obavijesti Video Pretražite Navigacija
optužila ga kći

Preokret: Javio nam se posinak HDZ-ovca iz Požege, tvrdi da je priča o zlostavljanju - laž

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
David Lojber, posinak Igora Krizmanića kojeg je kći javno optužila za obiteljsko nasilje, javio nam se sa potpuno drugačijom pričom.

Lojber je 19-ogodišnjak koji trenutno studira i živi u Zagrebu. Kaže nam da su ga tvrdnje njegove polusestre zaprepastile, jer, kaže Lojber, Igor Krizmanić nikad nije povisio glas na njega niti je ikad vidio da je nešto loše rekao svom sinu i kćeri iz prvog braka. 

Pročitajte i ovo Željko Glavić i Igor Krizmanić (Foto: Dnevnik.hr) kći ga optužila za nasilje Požeško-slavonski HDZ ekspresno izbacio Krizmanića: "Prihvatili smo njegovu odluku i brisan je iz stranke"

"Moj očuh Igor Krizmanić je prije svega jako dobar i pošten čovjek. Živim s njim već punih 15 godina i niti u jednom trenutku nije ništa loše napravio niti meni niti nikome u mojoj blizini. Njegov sin i kćer su također živjeli s nama neko vrijeme dok im to njihova majka nije zabranila, imali su sve što im treba i Igor nikada nije njima ništa loše rekao, a kamoli učinio. Prije svega im je htio biti tata, ali njihova mama ih je stalno udaljavala", kaže Lojber.

Motiv za izlazak u javnost mu je, kako kaže, to što "niti jedan brižni otac kao Igor ovo ne zaslužuje jer se borio za njih cijeli svoj život, a oni im vraćaju na ovakav način".

"On je meni postao kao pravi tata"

Lojber kaže da se s Krizmanićevim sinom i kćerkom bio dosta povezao, posebno sa sinom koji je godinu dana stariji od njega. "Dolazili su k nama svaki vikend dok im majka nije zabranila da ga viđaju. Sin je još neko vrijeme nakon toga dolazio, ali onda je i on prestao", priča nam Lojber. 

On sam u tih 15 godina života s Krizmanićem nije od njega doživio ništa loše. "Ja se osjećam kao njegov sin, a on je meni postao kao pravi tata. Čitao sam taj tekst u kojem ga kći optužuje... meni je to smiješno jer znam da nema smisla. Samo mi je žao što čovjek to mora proživljavati. Stvarno to nije zaslužio", kaže Lojber, dodajući da ne zna što je povod takvim tvrdnjama. 

Kći ga optužila, HDZ "zamrznuo"

Pravu buru u javnosti potaknuo je post Petre Š. na Facebooku, koja je svog oca, inače istaknutog požeškog HDZ-ovca, optužila za sustavno nasilje. Petra je za DNEVNIK.hr izjavila kako se nada da će njezina bolna ispovijest pomoći drugim ženama i da će imati hrabrosti progovoriti.

Optužuje ga za nasilje koje se, prema njenim riječima, dogodilo prije 15 godina, no dosad ga nije prijavila policiji jer se, kako kaže, bojala za svoju sigurnost. No, na policiji su ona i majka bile u ponedjeljak. 

Između ostalog, napisala je da je još kao osnovnoškolka htjela otići na sladoled, ali je "umjesto 5 kuna dobila glavom od vrata". Sjeća se, kaže i svoje krvi koju je ostavio na kuhači. 

Krizmanić je odmah nakon objave optužaba zamrznuo sve svoje dužnosti u HDZ-u, a premijer Andrej Plenković je rekao da je to jasna poruka da HDZ ne tolerira nasilje. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene