Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordan rast

Stižu i prva upozorenja zbog rasta cijena goriva: "Ne znamo gdje je završetak spirale..."

Idući tjedan stiže rekordan rast cijena goriva. Pun spremnik u prosjeku će stajati gotovo sto eura. O toj je temi reporter Ivan Čorkalo razgovarao s Darkom Vukadinovićem iz Udruženja cestovnih prijevoznika pri HGK.

Sljedeći tjedan doći će do novog poskupljenja goriva. Kada ulazni troškovi prijevoznika drastično rastu, raste i cijena njihovih usluga, što će u konačnici dovesti i do poskupljenja robe na policama.

Darko Vukadinović, predsjednik Udruženja cestovnih prijevoznika pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, istaknuo je da je cijena goriva od početka godine narasla za oko 30 posto.

"Sve je to diglo ulazne troškove prijevoznika za skoro 15 posto. Ne znamo gdje je završetak spirale i to će sigurno dići za još par postotaka za tjedan ili dva", rekao je Vuokadinović.

Darko Vukadinović Darko Vukadinović (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbog toga, dodao je, vozači moraju strahovati za radna mjesta, a tvrtke za opstanak.

"Nemamo nikakvu pomoć od države. Dakle, u ovih sedam do osam mjeseci naftne krize se nije apsolutno ništa napravilo da bi se direktno pomoglo hrvatskom prijevozniku. Očito nikoga ne zanima ono što se događa", rekao je.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin njegov stisak je jak, ali... Procurili detalji povjerljivog izvješća: Putin se u travnju liječio od uznapredovalog raka, u ožujku su ga pokušali ubiti...

Pročitajte i ovo Elizabeta slavi 70 godina na britanskom tronu - 2 slavlje diljem zemlje FOTO/VIDEO Elizabeta slavi 70 godina na britanskom tronu: Kraljevska obitelj na balkonu Buckinghamske palače pratila vojnu paradu

"Imamo veliki odljev vozača. Prijevoznici ne žele ulagati u akumulaciju, nego u preživljavanje i poboljšavanje uvjeta vozačima i ostalom osoblju koje je ugroženo", dodao je.

Rekao je i što vozači očekuju od države.

"To što se trošarine smanjuju građanima se ne tiče prijevozništva. Mi imamo najniži povrat dijela trošarine u Europskoj uniji – 330 eura. Od daljnjeg smanjenja trošarina koje se najavljuje hrvatski prijevoznik neće dobiti apsolutno ništa. Od Vlade želimo da s nama razgovara jer to ne radi od početka naftne krize", zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene