Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kiša i loše vrijeme nisu narušili turističku sezonu u Hrvatskoj.


Svjetski je dan turizma i za proslavu se doista ima mnogo razloga. Sezona je bila bolja nego lani, a i Hrvatska je odavno ucrtana na svjetskoj karti najpoželjnijih destinacija za odmor. Kako za one plićeg, tako i za one dubljeg džepa.

Vezani članci Neotkriveni zagorski turistički biser – posjetite Hostel Wine Hill - 1 Neotkriveni zagorski turistički biser – posjetite Hostel Wine Hill Slika nije dostupna Evo čemu možemo zahvaliti pozitivne rezultate turističke sezone

I kontinentalna se Hrvatska ima čime pohvaliti. Ministar Lorencin stoga je Svjetski dan turizma odlučio provesti u Kopačkom ritu i još jednom zbrojiti rezultate. 'Kako se stvari primiču kraju, izgleda da ćemo imati jednu jako dobru turističku godinu', kazao je ministar turizma Darko Lorencin.

>> Česi stigli na Kvarner: Oduševljeni Hrvatskom!

Za strane goste nema sumnje, Hrvatska je prekrasna. 'Čula sam da je Split najljepši grad u Hrvatskoj, pa sam odlučila provjeriti', kazala je jedna turistkinja iz SAD-a.

Stradunom ovih dana šeće i automobilistička elita, a među njima su i neki visoko plasirani na Forbseovoj listi najbogatijih na svijetu. Privatnim avionima stigli su i Jean Todt i Bernie Ecclestone. 'Imali smo vrlo ugodnu, prijateljsku, večeru', kazao je gradonačelnik Grada Dubrovnika, Andro Vlahušić.

Bolju turističku reklamu, Hrvatska, čini se, nije mogla ni poželjeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook