Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Buy Croatia

Česi stigli na Kvarner: Oduševljeni Hrvatskom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pedesetak čeških putničkih agenata stiglo je na Kvarner u organizaciji Hrvatske turističke zajednice. Cilj akcije Buy Croatia je inspekcijsko studijsko putovanje na kojemu se upoznaju s destinacijama koje nude u svojim agencijama te izravan kontakt s turističkim djelatnicima na terenu. Prvoga dana, češki turistički radnici nisu krili oduševljenje Hrvatskom.

Prva stanica - Fužine koje su češke turističke agente dočekale u pravim jesenskim bojama, potom pravi goranski ručak za goste koji sve češće i duže borave u Gorskome kotaru. 'Oni traže Gorski kotar, traže takav tip i takav dio podneblja naše zemlje', kazao je voditelj jednog hotela Andrej Kauzlarić.

Pročitajte i ovo Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani" Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije"

Iako su iz Praga doputovali autobusom, umor na licima nije se vidio. Mnogi su jedva čekali vidjeti more koje je jedan od glavnih razloga što su Česi treći po brojnosti gosti koji se odmaraju na Jadranu. 'Čisto bistro more je ono što Čehe dovodi na vaš Jadran. Netaknuta priroda, ljubazni domaćini i slične kulture. To je recept', kazala je Daniela Requett, djelatnica putničke agencije.

>> VIDEO Objavljeno koja je općina najbolje posjećena!

Nakon odmora u Hrvatskoj, Česi nemaju puno zamjerki. Najviše im smetaju sve veće cijene i usporenost domaćina. 'Jedino što nam smeta kao gostima i prijateljima i što zamjeramo Hrvatima je ono 'da ima vremena', kazala je djelatnica putničke agencije Marie Ludvikova.

Sljedeća tri dana grupa čeških putničkih agenata će provesti u Baški na Krku, a to nije slučajno. 'Česi su, praktički, i osnovali baščanski turizam prije 110 godina s Emilom Bajcekom', kazao je Ernest Perić, glasnogovornik hotelskog poduzeća

Linda Tesarova i Sarka Studena već godinama u svojim agencijama nude Hrvatsku kao idealno mjesto za odmor. Svojim klijentima mogu puno toga reći i iz vlastitog iskustva. 'Ovo mi je prvo mjesto na kojem sam bila, u Baški u hrvatskoj još 1990., tako da to mi je nekako najdraže mjesto', kazala je Linda.

Česi sve više traže hotele visokih kategorija, dobru izvanpansionsku ponudu i gosti su koji će ako su zadovoljni sigurno opet doći na Jadran.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene