Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA DNEVNIK NOVE TV

Županijski vatrogasni zapovjednik: "Ovo je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri"

Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, objasnio je koja su područja najkritičnija po pitanju gašanja velikog požara u Dalmaciji. Također je rekao da je protekli dan bio jedan od najtežih u njegovoj karijeri.

Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, rekao je da je požar najkritičniji na dijelu Jadranske magistrale od skretanja za Benkovačku cestu prema Vodicama.

"Vodička zaobilaznica je u ovom trenutku zatvorena i sve smo snage stavili na Benkovačku cestu i na dio zaobilaznice. Ondje ga pokušavamo zaustaviti. Kritična je i spojna cesta Vodice-Benkovačka cesta u pravcu Gaćeleza te ćemo ondje preusmjeriti kontingent novih vozila koji dolaze za ispomoć", rekao je Dukić tijekom razgovora s reporterkom Dnevnika Nove TV Sanjom Jurišić.

Što se tiče ugroženosti kuća, Dukić je rekao da je problem što na prostoru koji gori ima dosta poljskih kuća s maslinicima.

"Cijelu večer i noć cisterne i vozila koje se tamo nalaze štite taj prostor i u zadnjih par sati nema informacije da su oštećeni objekti, kao što smo imali tijekom današnjeg dana, kada je i vjetar puhao i požar išao prema Zatonu", rekao je te dodao da je "najbitnije da u svoj ovoj katastrofi nema stradalih osoba".

Pročitajte i ovo Kuća koja je izgorjela u požaru u Zatonu VATRA JU JE UNIŠTILA VIDEO Od nje nije ostalo gotovo ništa: Vatrogasci objavili snimku izgorjele kuće u Zatonu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BORBA S VATROM JOŠ TRAJE Osiguran smještaj za ljude koji bježe od požara: Škola u Bilicama spremna za prihvat mještana i turista

Također, Dukić je opisao koliko je vjetar tijekom dana otežavao gašenje požara.

"Piloti kanadera osjetili su turbulencije, na području raslinja se uopće nije moglo raditi, kao ni na području Zatona. Jak vjetar je svako malo mijenjao smjer. Mi nismo imali jednu, nego 10 fronti požara i svaka je išla u svoju stranu", rekao je.

"Ovo je toliko gusto naseljeno područje. I sa dva mjesta, Zaton i Raslina, i sa 1000 kućica u maslinicima. Tako da je današnji dan jedan od najtežih dana u mojoj karijeri", zaključio je Dukić.

Najnovije informacije o velikom požaru možete pratiti >>OVDJE.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene