Juričan ispred ministarstva čeka Malenicu
Juričan ispred ministarstva čeka Malenicu Foto: Petra Buljan/DNEVNIK.hr

Redatelj i aktivist Dario Juričan ne odustaje od ideje da se zove Milan Bandić.


Danas u 8 otišao je kod ministra uprave i pravosuđa Ivana Malenice kako bi ga podsjetio na presudu Visokog upravnog suda prema kojoj smije promijeniti ime u Milan Bandić.

Vezani članci Dario Juričan u Vrbovskom - 1 Vrbovsko i službeno proglasilo Milana Bandića počasnim građaninom, na feštu stigao Juričan i vikao na megafon Severina Severina na premijeri filma o Bandiću ukrala show zanimljivom porukom na masci, nju nitko nije ni očekivao

Juričan je stigao pred Ministarstvo, gdje je ustvrdio da ministar Malenica "grubo krši zakon" te je najavio kako će mu pozvati policiju. Sa sobom je ponio lisice ukrašene roza perjem.

Kaže da je došao "izvršiti građansku dužnost, spriječiti ministra Malenicu u bijegu i predati ga policiji". 

Ustrajan u promjeni imena, najavio je: "Ako bude opiranja, ja sam ga spreman zaustaviti u bijegu i predati policiji zato što krši Ustav, zakon i ne poštuje presude Republike Hrvatske."

"Je li primjereno ili ne da ja nosim ime Milan Bandić potpuno je nebitno. Želim biti primjer drugima da se protiv ovakvog pravosuđa i lopuže ministra treba boriti. Prema Kaznenom zakonu, točka 106, ja imam građansku dužnost njega, budući da sam opazio kazneno djelo, zaustaviti i predati policiji. Policajac je tu i spremno čeka", rekao je Juričan te dodao kako čeka ministra ispred Ministarstva uprave već pola sata.

Ministar Malenica nije se pojavio.

Juričan je dodao kako se on na sudu pojavio svaki put, ali nije bilo nikoga iz Ministarstva.

"Kakvo je to Ministarstvo kojemu nije stalo do odluka, nije ni čudo što ih se onda stalno ovršuje", kazao je.

Sve je najavio na Facebooku, na kojem je objavio i kronologiju borbe za ime pokojnog zagrebačkog gradonačelnika.

Inače, u četvrtak je Juričan opet morao objašnjavati svoju ulogu na sastanku između smijenjenog bivšeg predsjednika Uprave Zagrebačkog Holdinga Nikole Vukovića i Sandre Benčić. Rekao je kako je bio samo medijator.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju