Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbor novog Povjerenstva

HSLS glasao suprotno od većine, Hrebak: "Podržali smo Natašu Novaković. To ne znači da je vladajuća većina ugrožena"

Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a
Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Nakon tajnog glasanja o novom Povjerenstvu za sukob interesa Dario Hrebak (HSLS) izjavio je da su on i Darko Klasić glasali za dosadašnju predsjednicu Natašu Novaković, što nije u skladu s ostatkom vladajuće koalicije, ali ističe da vladajuća većina nije ugrožena.

"Smatramo da Nataša Novaković radi dobro svoj posao. Ona je danas bila naš izbor za novi mandat i za nju smo glasali. Smatramo da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa važno tijelo za Hrvatsku, bez njega nema ni transparentnosti za koju se mi toliko zalažemo", rekao je Dario Hrebak nakon tajnog glasanja u Saboru.

Hrebak i Dario Klasić su glasali za Novaković, a na novinarski upit o tome što im je na to rekao premijer Andrej Plenković, Hrebak je odgovorio da su na koalicijskom sastanku imali drugačija razmišljanja na ovu temu.

"To ne znači da je vladajuća većina ugrožena. Mi nastavljamo dalje, ali sada se vidi da o svim stvarima ne moramo imati isto mišljenje, i to se zove demokracija. To ne znači da sutra nećemo opet biti na istoj strani kao i naši koalicijski partneri na temama koje su dobre za naše društvo", poručio je.

Pročitajte i ovo Nataša Novaković Borba protiv korupcije Oporba pohvalila Novaković: "Iziritirala i povrijedila osobni ego Plenkovića"

Pročitajte i ovo Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa najavila veliku novost Šefica Povjerenstva za sukob interesa o Plenkoviću: "Ako ste odrasla osoba i nešto ste naslijedili, onda to znate"

Dodao je kako nema osjećaj da im je premijer to zamjerio, no sigurno je očekivao da svi budu na istoj liniji, ali "o tome imamo drugačiji stav od ostalih koalicijskih partnera i danas smo ga jasno izrekli".

"Nama je to Povjerenstvo važno i mislimo da je Novaković dobro radila svoj posao. Ja sam nekoliko puta bio prijavljen Povjerenstvu, ali sam mogao mirno spavati jer sam znao da je Povjerenstvo lišeno bilo kakvog političkog utjecaja", kaže Hrebak.

"Jako je važno da je to tijelo jednako kažnjavalo i oporbene i vladajuće, tako i treba i ostati, s Natašom Novaković na čelu. Ona je u ovom trenutku neovisna i ne smije raditi ni za koga, a oporba svojim narativom ne daje baš puno šanse Novaković jer će se stvoriti dojam da je pristrana i da radi za oporbu. Da mi to mislimo, ne bismo danas glasali za nju, a oporba bi trebala prestati politizirati barem na ovoj temi", poručio je čelnik HSLS-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene