Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malverzacije pod tornjem

DORH istražuje otkud Ciboni dugovi od 100 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosor je protiv stečaja Cibone jer smatra da bi to značilo 'zatiranje tragova', a igrači bi ostali bez plaća.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor izjavio je danas da je od DORH-a zatražio detaljnu provjeru poslovanja Košarkaškog kluba Cibona u zadnjih deset godina, kako bi se utvrdilo postoje li elementi kaznene odgovornosti.

Pročitajte i ovo Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku Provjereno: Dijete - 3 Emisija Provjereno ''Mene je to ubilo…'': Obiteljski prijatelj osumnjičen za spolno zlostavljanje djevojčice pušten iz pritvora

Kosor je istaknuo kako je od DORH-a zatražio da utvrdi kako su u Ciboni nastali dugovi od skoro 100 milijuna kuna, te se usprotivio eventualnom stečaju jer bi to značilo 'zatiranje tragova', a većina igrača kojima nisu isplaćene plaće ostala bi bez svojih plaća.

'Istina se mora razotkriti u cijelosti i svi koji su odgovorni trebaju odgovarati', poručio je Kosor. On trajno rješenje za Cibonu vidi u privatnom kapitalu koji će odgovorno voditi brigu o poslovanju, kroz punu privatizaciju ili kroz dominantno predstavništvo privatnih ulagača u skupštini i upravi Udruge građana Cibona.

Kosor je podsjetio da se Cibona našla u središtu interesa Gradske skupštine nakon što je 31. svibnja donesena odluka o financijskoj sanaciji kluba u iznosu od čak 43 milijuna kuna.

'Cibona je u fokusu našeg interesa, za to imamo 43 milijuna razloga', rekao je Kosor te poručio da od Gradskog ureda za sport traži hitnu dostavu podataka o stvarnom dugu Cibone, te o članstvu i skupštini Udruge koja danas ima samo tri člana.

VIDEO Priča oko Cibone, tipično hrvatska: Kad politika, novac i laži pokvare sve...

O Ciboni se raspravljalo i na aktualnom satu Gradske skupštine gdje je HNS-ov zastupnik Tomislav Stojak spočitnuo predsjedniku KK Cibona, ujedno pročelniku Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivici Lovriću da nije rekao istinu kada je zastupnicima obećao da će sve biti riješeno nakon što donesu odluku o financijskoj sanaciji Cibone. 'Ništa nije riješeno', ustvrdio je Stojak.

Lovrić je odgovorio da odluka o financijskoj sanaciji Cibone nije značila nikakvu 'milostinju' već se radilo o završetku spora između Grada Zagreba i Cibone, koji je završio medijacijom.

Također je najavio da će ovih dana otići iz Cibone i pozvao svakog tko može pomoći da pomogne tom klubu.

Tu najavu pozdravio je Kosor rekavši kako je, nakon svih problema koji su nastali u Ciboni, dobro da se promijene Uprava i predsjednik kluba.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije nazočan današnjoj sjednici Gradske skupštine jer je na službenom putu, na što su zastupnici negodovali podsjetivši kako je svojedobno najavio da će nazočiti svakoj sjednici Gradske skupštine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene