Obavijesti Video Pretražite Navigacija
62 puta

Kosor i Švaljek o Bandićevim putovanjima u Rim: "Ovo je pitanje za DORH"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradski zastupnici Sandra Švaljek i Darinko Kosor iz Kluba zastupnika Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a u ponedjeljak su ispre zgrade Gradske uprave održali konferenciju za novinare, a tema su bila 62 putovanja u Rim zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Darinko Kosor pozvao je Bandića da dostavi dokumentaciju javnosti i podnese izvješče što je radio. Također, rekao je kako se radi o pitanju za DORH, koji je pozvao da utvrdi istinu. Poziv je uputio i Bandićevim koalicijskim partnerima, i to da kažu svoje mišljenje o svemu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mogući scenarij Milan Bandić već od ponedjeljka upravlja sa 7 milijardi kuna? Slika nije dostupna Za njih je to bilo očekivano Darinko Kosor: Znali smo da će Bandić opunomoćiti Kusin

Sandra Švaljek odgovarajući na pitanje tko je podnio prijavu, rekla je kako se očito radi o nekome tko je imao tu informaciju i tko je mogao pobrojiti sva putovanja. Objasnila je kako je za posjedovanje takve informacije potrebno biti unutar Gradske uprave pa je, smatra, prijava vjerojatno došla iznutra.

Podsjetimo, prošli tjedan pojavila se nova afera zagrebačkog gradonačelnika. Naime, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv njega zbog navodnih putovanja u Rim čak 62 puta, na račun Grada. Povjerenstvo je zatražilo dokumente o putovanjima, no Bandić im ih nije dostavio.

Za Dnevnik Nove TV prošli je tjedan rekao da je sve laž.

"Prvo, to nije točno! To je laž. Gradonačelnik nema vremena da se time bavi, ja vama čestitam što ste prihvatili spiniranje hotmailova s tajanstvenim Bandićevim putovanjima. Sva Bandićeva putovanja zadnjih 18 godina, 120 europskih i svjetskih gradova, metropola, postoji izvješće u Uredu za međunarodnu i međugradsku suradnju, za pametne dovoljno", žestoko je komentirao prijavu Povjerenstva Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene