Zagrebački gradski zastupnici Sandra Švaljek i Darinko Kosor iz Kluba zastupnika Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a u ponedjeljak su ispre zgrade Gradske uprave održali konferenciju za novinare, a tema su bila 62 putovanja u Rim zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Galerija


Darinko Kosor pozvao je Bandića da dostavi dokumentaciju javnosti i podnese izvješče što je radio. Također, rekao je kako se radi o pitanju za DORH, koji je pozvao da utvrdi istinu. Poziv je uputio i Bandićevim koalicijskim partnerima, i to da kažu svoje mišljenje o svemu.

Vezani članci CROBAROMETAR - srpanj 2021. - 7 Novi Crobarometar: HDZ zacementiran na prvome mjestu, ali dogodio se i veliki preokret: SDP više nije druga stranka u državi! Putovanje iz kućne radinosti Genijalni izazov s društvenih mreža u kojem baš svi mogu pokazati svoju kreativnost

Sandra Švaljek odgovarajući na pitanje tko je podnio prijavu, rekla je kako se očito radi o nekome tko je imao tu informaciju i tko je mogao pobrojiti sva putovanja. Objasnila je kako je za posjedovanje takve informacije potrebno biti unutar Gradske uprave pa je, smatra, prijava vjerojatno došla iznutra.

Podsjetimo, prošli tjedan pojavila se nova afera zagrebačkog gradonačelnika. Naime, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv njega zbog navodnih putovanja u Rim čak 62 puta, na račun Grada. Povjerenstvo je zatražilo dokumente o putovanjima, no Bandić im ih nije dostavio.

Za Dnevnik Nove TV prošli je tjedan rekao da je sve laž.

"Prvo, to nije točno! To je laž. Gradonačelnik nema vremena da se time bavi, ja vama čestitam što ste prihvatili spiniranje hotmailova s tajanstvenim Bandićevim putovanjima. Sva Bandićeva putovanja zadnjih 18 godina, 120 europskih i svjetskih gradova, metropola, postoji izvješće u Uredu za međunarodnu i međugradsku suradnju, za pametne dovoljno", žestoko je komentirao prijavu Povjerenstva Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.