Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najavljen jak vjetar

Darijo Brzoja o vremenu nakon potresa: "Snijega će biti idućih nekoliko dana, a onda pred vikend..."

Meteorolog Nove TV Darijo Brzoja otkrio je kakvo je vrijeme pred nama.

O vremenskoj prognozi u Dnevniku Nove TV govorio je naš meteorolog Darijo Brzoja. Prognoza nam ne ide na ruku, najavljen je jak vjetar - i do 65 kilometara na sat. Na pitanje kolika je to snaga vjetra i kakve posljedice mogu biti Brzoja kaže da bi mogle letjeti neke krhotine nakon današnjeg potresa. 

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Ilustracija Vremenska prognoza Pred nama je velika promjena vremena: Meteorolog otkriva koliko ćemo čekati na temperature kakve smo imali za vikend

"Ne znamo što se događa na krovovima, u kakvom su stanju fasade. Treba biti pažljiv. Zato mogu pozdraviti sva ova upozorenja koja slušamo cijeli dan. Maknite se od zgrada, pogotovo u centru grada“, rekao je Brzoja.

Dodao je kako se nada i da vjeruje da su svi koji su ostali bez domova, ili koji moraju spavati u domovima bez prozora i zidova, dobro zbrinuti.

"Noć će biti hladna. Temperatura minus 1, minus 2 ili minus tri stupnja nije neka najniža temperatura, ali puhat će i vjetar, a znamo da uz vjetar osjet hladnoće može biti puno veći, otprilike pet do 10 stupnjeva. Nadam se da su svi ili u grijanim šatorima ili zbrinuti na adekvatan način“, kazao je.

U trenutku kada su Zagrepčani jutros morali izaći iz svojih stanova zbog potresa, baš je pao i snijeg. Brzoja kaže da mu se ne sviđa što je vrijeme sad top tema i što nam ne ide na ruku.

"Uz cijelu situaciju i sav ovaj stres, ne treba nam snijeg. Bit će ga idućih nekoliko dana. Na neki način sreća, više će ga biti u Slavoniji i u gorskoj Hrvatskoj nego u središnjoj, no i u središnjoj Hrvatskoj može se stvoriti tanji snježni pokrivač, osobito u utorak i srijedu. Nadam se da ćemo preživjet ovih nekoliko dana i da će pred vikend i za vikend doći toplije vrijeme", rekao je Brzoja i za sutra najavio oblačno vrijeme, a povremeno će biti snijega, češće na istoku i u Lici. Na Jadranu sunčano. Posvuda će puhati jak vjetar. Podno Velebita bura bi mogla biti i orkanska. Jutro na kopnu od minus 3 do nula.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene