Meteorolog Nove TV Darijo Brzoja otkrio je kakvo je vrijeme pred nama.


O vremenskoj prognozi u Dnevniku Nove TV govorio je naš meteorolog Darijo Brzoja. Prognoza nam ne ide na ruku, najavljen je jak vjetar - i do 65 kilometara na sat. Na pitanje kolika je to snaga vjetra i kakve posljedice mogu biti Brzoja kaže da bi mogle letjeti neke krhotine nakon današnjeg potresa. 

Vezani članci Slabiji potres u Zagrebu Slabiji potres probudio Zagrepčane: ''Baš je ljuljalo. Čula sam luster kako zvecka, krevet mi se micao" Ljeto i morski užici Poslao i upozorenje: Meteorolog otkriva kakvo nas ljeto očekuje, a objasnio je i zašto je nakon vrućina došlo do nagle promjene vremena

"Ne znamo što se događa na krovovima, u kakvom su stanju fasade. Treba biti pažljiv. Zato mogu pozdraviti sva ova upozorenja koja slušamo cijeli dan. Maknite se od zgrada, pogotovo u centru grada“, rekao je Brzoja.

Dodao je kako se nada i da vjeruje da su svi koji su ostali bez domova, ili koji moraju spavati u domovima bez prozora i zidova, dobro zbrinuti.

"Noć će biti hladna. Temperatura minus 1, minus 2 ili minus tri stupnja nije neka najniža temperatura, ali puhat će i vjetar, a znamo da uz vjetar osjet hladnoće može biti puno veći, otprilike pet do 10 stupnjeva. Nadam se da su svi ili u grijanim šatorima ili zbrinuti na adekvatan način“, kazao je.

U trenutku kada su Zagrepčani jutros morali izaći iz svojih stanova zbog potresa, baš je pao i snijeg. Brzoja kaže da mu se ne sviđa što je vrijeme sad top tema i što nam ne ide na ruku.

"Uz cijelu situaciju i sav ovaj stres, ne treba nam snijeg. Bit će ga idućih nekoliko dana. Na neki način sreća, više će ga biti u Slavoniji i u gorskoj Hrvatskoj nego u središnjoj, no i u središnjoj Hrvatskoj može se stvoriti tanji snježni pokrivač, osobito u utorak i srijedu. Nadam se da ćemo preživjet ovih nekoliko dana i da će pred vikend i za vikend doći toplije vrijeme", rekao je Brzoja i za sutra najavio oblačno vrijeme, a povremeno će biti snijega, češće na istoku i u Lici. Na Jadranu sunčano. Posvuda će puhati jak vjetar. Podno Velebita bura bi mogla biti i orkanska. Jutro na kopnu od minus 3 do nula.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr