Danko Končar, strateški partner brodogradilišta Uljanik i 3. maj, dao je nakon sastanka s upravama brodogradilišta i Vladom izjavu za novinare.

Galerija


Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je tijekom razgovora s Mislavom Bagom da Danko Končar, strateški partner Uljanika i 3. maja, nije spreman uložiti novac kako bi se kratkoročno riješio problem tih brodogradilišta.

Vezani članci Brodogradilište Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Osumnjičeni u aferi Uljanik izašli na slobodu, muškarac u pratnji bivšeg direktora vikao na novinare Kineska delegacija u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Kineskoj delegaciji koja je posjetila hrvatska brodogradilišta otkazan povratni let

Odgovarajući na tvrdnju novinara da se iz riječi ministra moglo zaključiti da je nepouzdan strateški partner, Danko Končar je s osmjehom rekao da tome "neće protusloviti" te potvrdio da nije spreman unaprijed dati novac.

"Mi smo već uložili napor, dali smo 12,5 milijuna eura. Dosad smo samo mi dali novac i nitko više", rekao je. "To ne znači da nismo više spremni pružiti pomoć, ali to mora biti akcija više sudionika, a ne samo nas", dodao je.

Odgovarajući na pitanje o tijeku sastanka, Končar je rekao da je sastanak u četvrtak bio konstruktivan.

"Analizirale su se sve moguće opcije i ja sam nakon današnjeg sastanka veći optimist nego pesimist, recimo 70 posto optimist i 30 posto pesimist", objasnio je.

Rekao je da problem nije samo u stečaju, nego i o onome što dolazi nakon njega.

"Nije problem u stečaju. Problem je u tome što i kako dalje. Konkretno, Uljanik je kapacitiran za 7,5 brodova, a u proteklih pet godina prosječno proizvodi 2,5 broda. To su činjenice koje su nas do ovoga dovela", zaključio je.