Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON SASTANKA

Danko Končar nije spreman unaprijed dati novac za spas brodogradilišta: "Mi smo već dali 12,5 milijuna eura"

Danko Končar (Foto: Dnevnik.hr
Danko Končar (Foto: Dnevnik.hr
Aktualno Galerija +0 Danko Končar (Foto: Dnevnik.hr Galerija 1/1 >>
Danko Končar, strateški partner brodogradilišta Uljanik i 3. maj, dao je nakon sastanka s upravama brodogradilišta i Vladom izjavu za novinare.

Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je tijekom razgovora s Mislavom Bagom da Danko Končar, strateški partner Uljanika i 3. maja, nije spreman uložiti novac kako bi se kratkoročno riješio problem tih brodogradilišta.

Pročitajte i ovo Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr) O vrućim temama Ministar o brodogradnji: "Stanje u Uljaniku je složenije. Tamo su, da se izrazim na jedan način, stvari puno nečistije" Brodogradilište Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 ispitani svi svjedoci Osumnjičeni u aferi Uljanik izašli na slobodu, muškarac u pratnji bivšeg direktora vikao na novinare

Odgovarajući na tvrdnju novinara da se iz riječi ministra moglo zaključiti da je nepouzdan strateški partner, Danko Končar je s osmjehom rekao da tome "neće protusloviti" te potvrdio da nije spreman unaprijed dati novac.

"Mi smo već uložili napor, dali smo 12,5 milijuna eura. Dosad smo samo mi dali novac i nitko više", rekao je. "To ne znači da nismo više spremni pružiti pomoć, ali to mora biti akcija više sudionika, a ne samo nas", dodao je.

Odgovarajući na pitanje o tijeku sastanka, Končar je rekao da je sastanak u četvrtak bio konstruktivan.

"Analizirale su se sve moguće opcije i ja sam nakon današnjeg sastanka veći optimist nego pesimist, recimo 70 posto optimist i 30 posto pesimist", objasnio je.

Rekao je da problem nije samo u stečaju, nego i o onome što dolazi nakon njega.

"Nije problem u stečaju. Problem je u tome što i kako dalje. Konkretno, Uljanik je kapacitiran za 7,5 brodova, a u proteklih pet godina prosječno proizvodi 2,5 broda. To su činjenice koje su nas do ovoga dovela", zaključio je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene