Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najslasniji mjesec u godini

Dani otvorenih vrata u Istri: Za samo 60 kuna glavno jelo, salata, desert i piće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kiša je obilježila i dan u Istri, no to nije pokvarilo početak najslasnijeg mjeseca u godini.

Nedjelje tijekom studenog tako su rezervirane za tradicionalnu domaću hranu. Glavne zvijezde ove gastronomske manifestacije su domaćini istarskih agroturizama, njihov način i stil života. Na meniju je istarska tradicija.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" Grad Umag o tihoj okupaciji Istre - 5 Problem "istarskih favela" Uzrujani Slovenci o optužbama da su okupirali hrvatsku obalu: "Mogu imati sve na svojoj zemlji, čak i raketu za Mars"

Osim što se dobro provode, posjetitelji agroturizama za svega 60 kuna dobiju glavno jelo, salatu, desert i piće po želji. Odlična hrana i još bolje raspoloženje tako su idealna kombinacija za ispunjeno nedjeljno popodne.

'Jako je lijepo, ugodan ambijent, super sve i mislim da ćemo doći malo češće', rekao je Miroslav, gost agroturizma. Tijekom obilaska seoskih domaćinstava posjetitelji se mogu priključiti izradi domaćih tjestenina, razgledati podrume i kušati domaća vina i rakije. Vrata domaćina su otvorena svake nedjelje do kraja mjeseca.

'Povećali smo dane otvorenih vrata na četiri nedjelje zbog velike zainteresiranosti gostiju, nije se to moglo odraditi u jednom danu', rekla je Ana Stojišić, vlasnica agroturizma. Promotivni mjesec tako daje priliku svima kušati domaću, na vlastitom imanju proizvedenu hranu. U akciju se uključilo 11 agroturizama središnje Istre, a njihove su rezervaije gotovo popunjene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene