Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budite na oprezu

Danas vrhunac toplinskog vala: U dvije regije upaljeno crveno upozorenje! Temperature će ići do 40 stupnjeva, a onda stiže velika promjena

Djelomice ili pretežno sunčano i vruće uz vrhunac toplinskog vala, a najviša dnevna temperatura od 35 do 40 Celzijevih stupnjeva, prognoza je DHMZ-a za petak.

Toplinski val danas će u Hrvatskoj dosegnuti vrhunac, a o velikim vrućinama svjedoče i temperature koje su jutros izmjerene, poput 32,7 stupnja u Dubrovniku (u 6 sati), dok je u Splitu bilo gotovo 30 stupnjeva. 

Djelomice ili pretežno sunčano i vruće uz vrhunac toplinskog vala, a najviša dnevna temperatura od 35 do 40 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak.

Toplinski val zahvatio Hrvatsku Prognoza Foto: DHMZ  

Lokalno u unutrašnjosti prema večeri i u noći mogući su pljuskovi i grmljavina, mjestimice i jače izraženi.

Vjetar većinom slab, prolazno do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni.

Toplinski val zahvatio Hrvatsku Opasnost od toplinskog vala Foto: DHMZ

Upozorenja Meteoalarma na snazi su za cijelu Hrvatsku. Unutrašnjost Dalmacije i Dalmacija pod crvenim su upozorenjem, pa se tamo očekuju temperature više od 39 stupnjeva.

Ostali su dijelovi Hrvatske pod narančastim upozorenjem, tamo se očekuju temperature više od 35, 36 stupnjeva, ali su moguća i jaka grmljavinska nevremena.

Toplinski val zahvatio Hrvatsku Upaljena upozorenja Foto: DHMZ

U unutrašnjosti, osobito za vikend, promjenljivo i nestabilno mjestimice uz pljuskove i grmljavinu, osobito za vikend, kad ponegdje mogu biti i jače izraženi. Zapuhat će umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura u umjerenom padu.

  Pročitajte i ovo Visoke temperature Vremenska prognoza Temperature će se opasno približiti 40 stupnjeva: Kada možemo očekivati prvu kišu otkriva meteorolog Čačić

Na Jadranu u subotu i nedjelju sunčanije i stabilnije, a u ponedjeljak su uz jači razvoj oblaka lokalno mogući pljuskovi i grmljavina, ponajprije na krajnjem jugu. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu od nedjelje i bura, podno Velebita povremeno i jaka.

Dobra je vijest što toplinski val prestaje u nedjelju. Do sredine tjedna u većini krajeva promjenljivo povremeno s oborinama, a najviše sunca u Dalmaciji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene