Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U predmetu Purda

Danas saslušanje Maslova i Janjića na zahtjev Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski branitelji Danko Maslov i Petar Janjić, koje srbijansko državno odvjetništvo tereti u istom predmetu kao i Tihomira Purdu, danas bi na zahtjev odjela za ratne zločine višeg suda u Beogradu trebali odvojeno biti saslušani u Zagrebu i Vukovaru, doznaje se od njihova branitelja Krešimira Krsnika.

Maslova i Janjića Srbija tereti za ratni zločin nad civilima u Vukovaru 1991., a s njima je suosumnjičenik i hrvatski branitelj Tihomir Purda koji je u ponedjeljak saslušan u državnom odvjetništvu BiH, također na zahtjev odjela za ratne zločine višeg suda u Beogradu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Branitelji odlučni Tromblon: Izruče li Purdu, Kosor neće moći u Vukovar Slika nije dostupna Uhićenja branitelja Branitelj s tjeralice: 'Nemam zbog čega bježati!'

>> Tromblon: U srpskom logoru sam dva puta silovan

>> 'Purdu sam preko branitelja obavijestio o tjeralici i prekršio propise'

Maslov bi trebao biti saslušan na zagrebačkom županijskom sudu u 9 sati, a Janjić na županijskom sudu u Vukovaru u 13,30 sati, rekao je Krsnik. Uz županijske državne odvjetnike iz Zagreba i Vukovara na ispitivanju će biti istražni sudac i tužitelj višeg suda u Beogradu.

'Nakon tih saslušanja očekujemo odustanak od svakoga daljeg kaznenog progona Janjića i Maslova, a u skladu s tim i prekid ekstradicijskog postupka i puštanje Purde na slobodu', kazao je Krsnik.

Nakon Purdina saslušanja u Sarajevu njegov odvjetnik Josip Muselimović ocijenio je kako je njegov branjenik uspio dokazati da nije počinio zločine koje mu srbijansko pravosuđe stavlja na teret. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene