Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

I kraj svibnja obilježit će kiša i pljuskovi, ali ne očajavajte. Uskoro nas očekuju prave proljetne temperature

Kišno vrijeme u Zagrebu (Patrik Macek/PIXSELL)
Kišno vrijeme u Zagrebu (Patrik Macek/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Kišno vrijeme u Zagrebu (Patrik Macek/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Oblaci i kiša obilježili su srijedu, a dojam jesenskog vremena odavale su i temperature koje se tijekom jutra i dana uglavnom nisu previše razlikovale. Najtoplije je jučer bilo na istoku i jugu, gdje je tijekom dana ipak bilo više od 20 stupnjeva, ali za kraj svibnja to je dosta manje od onoga što očekujemo.

Danas nas očekuje slična situacija, oblačno s kišom i još malo nižom temperaturom. Zapuhat će i vjetar sa sjevera, pa će se činiti i još svježije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ĆUDLJIVO VRIJEME Što nas čeka nakon tuče i oluje? Meteorologinja otkriva kad ćemo dočekati smirivanje vremena Kiša u Zagrebu Obucite se slojevito Ništa od roštiljanja za produženi vikend: Nakon kratke pauze opet stižu pljuskovi, grmljavinsko nevrijeme i zahladnjenje

Ostaje pretežno oblačno s kišom, osobito u gorju i središnjim predjelima, dok će na moru ipak biti sunčanih razdoblja. Na kopnu će puhati umjeren sjeverni ili sjeverozapadni vjetar, na Jadranu umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, a na krajnjem jugu i dalje će biti juga. Današnje jutro bit će nešto hladnije od jučerašnjeg, na kopnu od sedam do 12, a uz obalu između 13 i 16 stupnjeva.

U središnjim predjelima bit će oblačno s kišom, no prema kraju dana oblaka će ipak biti manje, a kiša rjeđa. Puhat će umjeren, ponegdje i jak sjeveroistočnjak, uz koji će se činiti još malo hladnije.

Na istoku zemlje nastavak dana donosi slično vrijeme. Bit će oblačno s kišom, osobito u zapadnim predjelima. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti između 13 i 18 stupnjeva.

U gorju će biti oblačno s povremenom kišom, koja će prema večeri postupno prestajati, dok će na Jadranu biti sunčanije. Vedrije nebo sjevernom Jadranu donosit će bura, i to umjerena ili jaka, podno Velebita na udare i olujna, a temperatura će biti od 10 u gorju do 19 na moru.

U Dalmaciji ostaje nestabilno, pa će još uvijek biti lokalnih pljuskova. Sjevernije će puhati umjerena bura, južnije i dalje jugo, a temperatura će ovdje biti najviša, i to do 21 stupanj.

Petak nam donosi ljepše vrijeme, sunčanije i toplije, jedino na istoku ostaje nestabilno pa bi tu pljuskova moglo biti i dalje. Za vikend ostaje toplo, ali će opet biti povremene kiše, osobito od nedjelje.

Na moru će biti djelomice sunčano, lokalnih pljuskova u idućim će danima biti uglavnom u Dalmaciji. Bura će u petak oslabjeti pa će i ovdje postupno biti toplije. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene