Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezapamćena tragedija

Dan žalosti u Kaštelima zbog pogibije sestara: "Svi Kaštelani su u šoku, nevjerici, tuzi. Istina je, jedna je slavila rođendan"

Aktualno Galerija Denis Ivanović Denis Ivanović Foto: DNEVNIK.hr Prometna nesreća u Dicmu - 8 Prometna nesreća u Dicmu - 8 Foto: Duje Klaric/Cropix Prometna nesreća u Dicmu - 7 Prometna nesreća u Dicmu - 7 Foto: Duje Klaric/Cropix Prometna nesreća u Dicmu - 6 Prometna nesreća u Dicmu - 6 Foto: Duje Klaric/Cropix +2 Prometna nesreća u Dicmu - 5 Galerija 1/7 >>
Velika tragedija dogodila se u četvrtak u Dicmu. Na cesti Dicmo - Sinj život su izgubile dvije sestre. Nakon proslave rođendana krenule su kući, no na njihov je automobil naletio drugi. Slučaj je preuzeo DORH.

S više informacija u Dnevnik Nove TV javio se reporter Mario Jurič. 

"DORH i policija kažu da se istraga nastavlja, a Kaštela su za sutra proglasila Dan žalosti", izvijestio je reporter koji je razgovarao s gradonačelnikom Kaštela, Denisom Ivanovićem.

"Proglasili smo dan žalosti. Tragičan događaj koji je sve potresao. Svi Kaštelani su u šoku, nevjerici, tuzi. Sve zastave na javnim ustanovama bit će na pola koplja. Otkazana su sva kulturna i zabavna događanja, apel je upućen i ugostiteljima da stišaju muziku", kazao je gradonačelnik koji se ne sjeća da se ovakva tragedija dogodila u posljednjih 10, 15 godina.

"Poznajemo te cure, njihove roditelje. Svi su u šoku, u nevjerici i svi se pitaju koje bi to bile riječi utjehe njihovim roditeljima", kaže Ivanović koji ne zna okolnosti nesreće, dodaje samo: "Istina je da je jedna slavila rođendan i noćas tragično preminula".

Reporter Dnevnika Nove TV gradonačelnika je pitao ima li poruku za vozače.

"Uvijek je ista porika svima nama vozačima da budemo što pažljiviji, da prilagodimo vožnju uvjetima, pogotovo poruka mladim vozačima da što više paze", kazao je gradonačelnik Kaštela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na pješačkom Mladiću koji je autom naletio na 17-godišnjaka u Splitu mjesec dana istražnog zatvora  

Tužna noć u Dicmu

U stravičnoj prometnoj nesreći život su izgubile dvije sestre. Na njihov automobil naletio je drugi iz smjera Splita.

Sestre su nakon proslave rođendana sjele u automobil i krenule kući. S parkinga su se uključivale u promet na cestu. Skrenule su ulijevo, no u tom trenutku u njih udara drugi automobil iz smjera Splita.

Preminule su na licu mjesta. Imale su 21 i 25 godina. Vozila su smrskana. Vatrogasci su morali rezati lim kako bi stradale izvukli iz automobila. Vozač koji je na njih naletio ima 19 godina i ozlijeđen je. Od siline udara izletio je motor iz automobila.

Dan nakon tragedije na mjestu nesrećebile su svijeće i dvije igračke. Dicmo je u šoku, pred kamere su željeli tek rijetki.

"Kako se vozi, malo se i događa tragedija. To bi tribalo svako 5 metara da su ležeći policajci jer kad vi tu sami motori, pa dođe pa se nagne na zadnjem kotaču. Katastrofa", rekao je Marko Zebić.

"Žalost jedna velika, a ima tu i nepažnje. To je takve tragedije se dešavaju", rekao je građanin.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Dicmu - 2 Proglašen dan žalosti FOTO Stravična nesreća u Dalmaciji: Dvije sestre smrtno stradale, prizori smrskanog auta su šokantni

Bivši predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš od tragično stradalih sestara oprostio se na Facebook-u.

"Duša plače za dragim curama. Dvi sestrice, lipe ka anđeli, otišle su anđelima", napisao je.

Istraga o okolnostima nesreće je u tijeku. Prometni stručnjak još jednom apelira

"Vozači trebaju paziti pred sva raskrižja i ceste u koje se uključuju i imaju obvezu prilagoditi brzinu uvjetima vožnje", rekao je Željko Marušić, prometni stručnjak

Slučaj je preuzelo općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Naložena je obdukcija tijela smrtno stradalih osoba, izuzimanje krvi i urina sudionika nesreće, snimki nadzornih kamera te izradu prometno-tehničkog vještačenja.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene