Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slaba posjećenost

Dan Sabora bez Milanovića i potpredsjednika Vlade, HDZ-ovaca...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ne znam gdje je premijer bio, obećao je da će doći, ne znam što se dogodilo', rekao je predsjednik Sabora Josip Leko.

Najčešće pitanje na skromnom saborskom domjenku nakon svečane sjednice u povodu Dana Sabora bilo je gdje je premijer Zoran Milanović, odnosno zašto nije došao na sjednicu, iako je to obećao.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Hrvatski sabor Ususret izborima Koalicijski partneri dogovorili raspuštanje Sabora: Doznajemo datum

"Ne znam gdje je premijer bio, obećao je da će doći, ne znam što se dogodilo", rekao je novinarima predsjednik Sabora Josip Leko.

Leko je nezadovoljn i zbog izostanka HDZ-a, čiji su zastupnici u petak najavili kako na svečanu sjednicu ne namjeravaju doći zbog "teških riječi" koje su im dužnosnici SDP-a uputili u povodu braniteljskog prosvjeda na Trgu sv. Marka.

"To je poruka da svi griješe pa i HDZ, kad je u pitanju takva institucija kao što je hrvatski parlament, u kojem su oni kao stranka 18 godina bili odgovorni za politiku i demokraciju. To se vidjelo iz prezentacije filma. Žao mi je što nisu prepoznali trenutak koji ima zadaću da potiče na razvoj demokratskih odnosa i izgradnje Sabora, nego su svoju odluku temeljili na trenutnim procjenama i ocjenama koristi za dnevnu politiku", rekao je Leko.

Na svečanoj sjednici u povodu 25. obljetnice konstituiranja prvoga višestranačkog, demokratski izabranog Sabora nije bilo ni potpredsjednika Vlade.

Stazić: 'To je skupina militanata koji se bore umjesto HDZ-a' - Šuker: 'Ovo je govor mržnje'

"Vodio sam brigu samo o premijeru, mislio sam da će doći, bio je rekao da će doći, a za ostale ne znam. Dobrodošli svi koji su pozvani, a hvala i onima koji su htjeli, a nisu mogli", komentirao je Leko.

U Vladi, pak, Hini objašnjavaju da je premijer na svečanu sjednicu nije mogao doći te da je spriječen osobnim razlozima.

Sjednici je nazočila predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, niz ministara te bivših dužnosnika Vlade i Sabora, predstavnici sudske vlasti, akademske zajednice, vjerskih zajednica te nevladinih organizacija.

Uz izostanak premijera, komentirao se i protokolarni raspored sjedenja, prema kojemu su se jedan do drugoga našli glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je pod USKOK-ovom istragom u sklopu koje je bio u višemjesečnom pritvoru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene