Obavijesti Video Pretražite Navigacija
borba protiv karcinoma

Dan ružičaste vrpce u Hrvatskoj: "Svim ženama preporučujem da se posvete - sebi"

Aktualno Galerija Dan ružičaste vrpce - 1 Dan ružičaste vrpce - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dan ružičaste vrpce - 2 Dan ružičaste vrpce - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sanja Šutej Sanja Šutej Foto: DNEVNIK.hr +0 Vesna Ramljak Galerija 1/4 >>
Dan ružičaste vrpce u Hrvatskoj obilježava se danas 22. put. U regiji je potpisan memorandum o suradnji hrvatskih udruga Europa Donna i Nismo same, te makedonske udruge Borka, slovenske Europa Donna i Ženskog centra Milica iz Srbije.

Smrtnost žena - zahvaljujući edukacijama i velikom angažmanu aktivistica, liječnica i pacijentica, u posljednjih nekoliko godina pada. S 1300 umrlih žena na godinu - broj je pao na 722.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima

"Nažalost do sada je bio slučaj da žena to sazna na hodniku, na šalteru. Ono što je jako bitno je da žena to dozna od liječnika kirurga koji će je poslati na daljnje pretrage i da dozna od obiteljske medicine koja je naša prva brana, i o njima ovisi koliko će se žena odazvati na preventivne preglede", kaže voditeljica odjela za onkološku patologiju klinike za tumore Vesna Ramljak.

"Ja svim ženama preporučujem da se posvete sebi, jer ako ne sebi, onda se ne možeš posvetiti ni nikome drugome", kaže Sanja Šutej, oboljela od karcinoma dojke i dodaje kako je kompletno promijenila stil života i prehranu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene