Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mediteranski eko susret

Dan obale u Splitu: Stop gradnji 100 metara od mora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu se održava mediteranski eko susret Dan obale, koji se svake godine održava u drugoj zemlji.

Split je domaćin mediteranskog eko susreta Dan obale, koji se svake godine uz poticaj UN-a organizira u drugoj zemlji. U Vili Dalmacija okupili su se predstavnici mediteranskih zemalja. Cilj je poručiti kako maksimalno iskoristiti gospodarski potencijal Mediterana, ali i odlučno zaustaviti onečišćenje mora i pretjeranu izgradnju uz obalu.

Pročitajte i ovo Mihail Zmajlović borba za zagrebačku županiju Zmajlović: "Kožićeva kampanja financirana je javnim novcem, prijavljen je DORH-u" Slika nije dostupna Razgovori nakon drugog kruga? Član Predsjedništva SDP-a o službenom razgovoru s Možemo!: ''Sada je svaki dogovor zapravo jalov''

>> Zmajlović: Moguće je uvođenje naknada za odlaganje otpada

Glavna tema bila je ratificiranje Protokola o integriranom upravljanju obalnim područjima koji je stupio na snagu 2011. Ministar okoliša Mihael Zmajlović najavio je skoru podršku Hrvatske ovom protokolu. U Protokolu je najistaknutija tema zabrana gradnje 100 metara od mora.

'To ne znači zaustaviti izgradnju, nego nastaviti razvoj u skladu sa prirodom', kazao je ministar Zmajlović. 'Da možete i dalje voditi turiste u obilazak zdravih uzgajališta školjaka. U Italiji, oko Riminija, zabranili smo novu izgradnju u pojasu oko 300 metara od mora', kazala je Luisa Vinton, koordinatorica UN-ovog Programa za okoliš.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene