Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za dnevnik nove tv

Dan nakon šovinističkog ispada Polovanec se ispričao: ''Izjava je izvučena iz konteksta'', odgovorio mu Hasanbegović

Miroslav Polovanec (Foto: Dnevnik.hr)
Miroslav Polovanec (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Miroslav Polovanec (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Dan nakon izglasavanja zagrebačkog proračuna, što je omogućio sad već bivši HSLS-ovac Miroslav Polovanec, pala je i njegova isprika zbog skandalozne i šovinističke izjave.

Polovanec je rekao da mu je žao što su ljudi krivo shvatili njegovu izjavu koja je ''spojena iz konteksta''. ''Ja se, evo, ovim putem ispričavam svim građanima Zagreba i Republike Hrvatske. Ja nisam naglasak stavio na vjeroispovijest ili porijeklo bilo kojeg građanina. Mi smo raspravljali o zastupnicima u Skupštini. I ja se ispričavam i gospodinu Hasanbegoviću. Nisam mislio na njegovu ispovijest ili porijeklo nego na njegovo političko djelovanje u Skupštini koje je, na neki način, povelo, uvjetovalo da se glasa protiv proračuna, za ono kaj ja nisam bio'', izjavio je Miroslav Polovanec za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Boris Crnković odgovoran za reputaciju institucije Dekan osječke Ekonomije se ispričao zbog doktorata Vice Mihanovića: "To je afera koju smo imali. Ne bježimo od toga" Sporni gosti u Zagrebu - 2 Prijete mu izbacivanjem Hasanbegović na predavanju srpskog povjesničara koji kaže: "Ne samo da sam bio na skupu rehabilitacije Draže Mihailovića, nego..."

''Svi me znaju, imam i kumove s drugim porijeklom. Vjeroispovijest i porijeklo nema veze, to su građani Zagreba'', pravdao se Polovanec.

Naglasio je da je glasao za proračun jer su predviđena sredstva za Sesvete zbog čega se, kaže, i uključio u politiku.

''Nemam komentara, ispriku nisam ni tražio'', poručio je za DNEVNIK.hr Zlatko Hasanbegović.

Polovanec je u četvrtak skandaloznom izjavom objasnio zašto je podržao zagrebački proračun.

''Ja sam to odlučio već davno. Ja sam jedini, možda jedan od rijetkih Zagrepčanaca koji ne da da mi se diktiraju neka prezimena koja nisu zagrebačka", rekao je Polovanec.

Novinare je zanimalo o kakvim to prezimenima govori, pa je objasnio. "Pa sigurno neću stati pod palicu da mi naređuje Hasanbegović", rekao je Polovanec.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene