Dan nakon izglasavanja zagrebačkog proračuna, što je omogućio sad već bivši HSLS-ovac Miroslav Polovanec, pala je i njegova isprika zbog skandalozne i šovinističke izjave.

Galerija


Polovanec je rekao da mu je žao što su ljudi krivo shvatili njegovu izjavu koja je ''spojena iz konteksta''. ''Ja se, evo, ovim putem ispričavam svim građanima Zagreba i Republike Hrvatske. Ja nisam naglasak stavio na vjeroispovijest ili porijeklo bilo kojeg građanina. Mi smo raspravljali o zastupnicima u Skupštini. I ja se ispričavam i gospodinu Hasanbegoviću. Nisam mislio na njegovu ispovijest ili porijeklo nego na njegovo političko djelovanje u Skupštini koje je, na neki način, povelo, uvjetovalo da se glasa protiv proračuna, za ono kaj ja nisam bio'', izjavio je Miroslav Polovanec za Dnevnik Nove TV.

Vezani članci Veliki požari haraju Australijom - 1 Australski premijer ispričao se zbog odlaska na odmor na Havaje dok zemljom haraju požari Justin Timberlake (Foto: Profimedia) Ispričao se supruzi nakon što je snimljen kako se pipka i drži za ruke s drugom: "Bio sam pijan, žao mi je"

''Svi me znaju, imam i kumove s drugim porijeklom. Vjeroispovijest i porijeklo nema veze, to su građani Zagreba'', pravdao se Polovanec.

Naglasio je da je glasao za proračun jer su predviđena sredstva za Sesvete zbog čega se, kaže, i uključio u politiku.

''Nemam komentara, ispriku nisam ni tražio'', poručio je za DNEVNIK.hr Zlatko Hasanbegović.

Polovanec je u četvrtak skandaloznom izjavom objasnio zašto je podržao zagrebački proračun.

''Ja sam to odlučio već davno. Ja sam jedini, možda jedan od rijetkih Zagrepčanaca koji ne da da mi se diktiraju neka prezimena koja nisu zagrebačka", rekao je Polovanec.

Novinare je zanimalo o kakvim to prezimenima govori, pa je objasnio. "Pa sigurno neću stati pod palicu da mi naređuje Hasanbegović", rekao je Polovanec.