Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečanost u Lisinskom

Hrvatska vojska slavi svoj dan: "Jačamo pobjedničku vojsku i ne odustajemo od nabave višenamjenskog borbenog aviona"

Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr)
Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr) Damir Krstičević (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 1 Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 1 Foto: Arhiva/Dnevnik.hr Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Svečana vojna akademija (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Državni i vojni vrh, umirovljeni generali, bivši ratni suborci i drugi uzvanici okupili su se na svečanoj akademiji u povodu 28. rođendana Oružanih snaga.

Prisjećanje je to na prvo postrojavanje Zbora narodne garde u zagrebačkoj Kranjčevićevoj ulici. Uz pohvale hrvatskoj vojsci, s govornice su poslane poruke da su modernizacija i ulaganje u obranu - prioriteti. Uz to, od 1. lipnja pripadnicima HV-a povećat će naknade za rad.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenskij i Oleksandr Sirski Teška pozicija Obistinile se crne slutnje: Ukrajinski general potvrdio gubitak važnih položaja Ilustracija Rat protiv Rusije Poljska će pomoći Ukrajini da vrati vojno sposobne muškarce: "Čine sve kako bi poslali vojnike na bojište"

Ministar obrane Damir Kstičević govorio je o prioritetima u idućem razdoblju. "Jačamo našu pobjedničku vojsku i dosežemo nove vrhunske sposobnosti, ne odustajemo od nabave višenamjenskog brobenog aviona, vodimo razgovore s našim partnerima i saveznicima".

"I danas nastavljamo izgrađivati oružane snage ne kao sredstvo prijetnje i prisile nego upravo kao jamac mira i prosperiteta RH. Vraćamo sjaj Hrvatskoj vojsci i dostojanstvo svakom pripadniku kroz poboljšanje uvjeta rada i života, povećano ulaganje u njihovu obuku i obrazovanje te ubrzano opremanje i modernizaciju", naglasila je Vrhovna zapovjednica Oružanih snaga, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Prisjetila se i prvog postrojavanja u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.

"Došla sam tamo kao studentica, Jakov i ja, nismo imali karte, Šeks nam je, možda on to i ne zna, uvalio dvije karte i omogućio da budemo tamo", ispričala je predsjednica.

Na pitanje je li zadovoljna stanjem u vojsci, predsjednica kaže kako je i zadovoljna i nije.

"Općim stanjem jesam. Zadovoljna sam stanjem morala, etike, njihovim ponašanjem u međunarodnim misijama. Rijetko smo imali incident koji uključuje hrvatske vojnike. Nisam zadovoljna njihovim životnim standardom. Nove vojarne izgledaju odlično, ali ima još vojarni koje treba preurediti i omogućiti bolje životne uvjete", rekla je predsjednica.

O novim avionima će se, kaže, govoriti na sjednici Vijeća za obranu 4. lipnja.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Aktualno Drama na Kosovu: Srpska vojska krenula prema granici, poletio i MIG Policija na Kosovu, ilustracija (Foto: AFP) Policija na Kosovu, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp Akcija specijalne policije na Kosovu (Foto: AFP) Akcija specijalne policije na Kosovu (Foto: AFP) Foto: Afp Akcija specijalne policije na Kosovu (Foto: AFP)1 Akcija specijalne policije na Kosovu (Foto: AFP)1 Foto: Afp Akcija specijalne policije na Kosovu (Foto: AFP)2 Akcija specijalne policije na Kosovu (Foto: AFP)2 Foto: Afp +0 Barikada u Zubinu Potoku (Foto: Twitter) Svijet Drama na Kosovu: Srpska vojska krenula prema granici, poletio i MIG 1/5 >>  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene