Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sin Borisa Šprema, Damjan Šprem, otvorio je Facebooku memorijalnu stranicu posvećenu ocu.


Poručio je svim ljudima koji imaju volje i malo vremena da na toj stranici 'izraze svoje osjećaje' prema preminulom predsjedniku Hrvatskog sabora. 'Volio bih da bude kao knjiga žalosti koja je dostupna svima', istaknuo je Damjan Šprem.

Vezani članci Knjiga žalosti Ive Gregurevića (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Pred rodnom kućom Ive Gregurevića upaljene svijeće, kolege se upisuju u knjigu žalosti Knjiga žalosti za preminulog glumca u HNK (Foto: Dnevnik.hr) Tuga zbog prerane smrti glumačkog velikana: "Ivo je ovim hodnicima hodao više od tri desetljeća... Bio je naš dobri duh"

>> Posmrtni ostaci Borisa Šprema danas će biti dopremljeni u Hrvatsku

>> U Zagrebu danas i sutra posebna prometna regulacija

Stranicu koju je pokrenuo, možete posjetiti na adresi http://www.facebook.com/RipBorisSprem.

Posmrtni ostaci predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema zrakoplovom će iz SAD-a biti dopremljeni u Hrvatsku oko 13 sati, u sabornici će biti upriličena komemoracija, a posljednji ispraćaj uz najviše državne počasti održat će se sutra na zagrebačkom groblju Mirogoj.

U 17 sati u Hrvatskom saboru počet će komemoracija za predsjednika parlamenta, tijekom koje se očekuje obraćanje potpredsjednika Sabora Josipa Leke i predsjednika Republike Ive Josipovića.

Saborsku komemoraciju moći ćete pratiti na Dnevnik.hr-u UŽIVO od 17 sati.

SDP će se od svog bivšeg istaknutog člana oprostiti na komemoraciji u središnjici stranke na Iblerovu trgu oko 20 sati.

Od 14 do 15 sati, mogući su kraći zastoji prometa na trasi od Zračne luke prema Gradskom groblju Mirogoj, kojom će prolaziti kolona s tijelom pokojnog predsjednika Hrvatskog sabora, g. Borisa Šprema, izvijestila je zagrebačka PU.

U mrtvačnici na Mirogoju sutra će od 7:30 do 11:30 sati biti izloženi posmrtni ostaci, a uz lijes predsjednika Sabora bit će postavljene počasne straže, u kojima će se po šest osoba izmjenjivati svakih pet minuta. U zadnjoj počasnoj straži bit će najviši državni dužnosnici. Ceremonija posljednjeg ispraćaja počet će u 12 sati, obraćanjem premijera Milanovića i predsjednika države Josipovića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook