Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Otkrio i imovinsku karticu

Privremeni šef Fonda za obnovu Zagreba otkrio prioritete: "Građani moraju biti brzi, a dokumentacija potpuna"

Damir Vanđelić, privremeni ravnatelj, predstavio je Fond za obnovu, ali i svoju imovinsku karticu. Prioritet mu je, kaže, da obnova bude brza, učinkovita i transparentna.

Tko prvi njegova djevojka. Tim principom rješavat će se zahtjevi građana za obnovu.

"Fond će provoditi odluke onim redosljedom kako zahtjevi budu dolazili u Ministarstvo i kako odluke dolaze u Fond. Redosljed obrade zavisi o samim građanima, njihovoj pripremi", kaže privremeni ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić. 

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

Građani moraju biti brzi, a dokumentacija potpuna. Cjelovita obnova, kaže, Vanđelić počinje prije ljeta. Odbacio je nagađanja o kandidaturi za gradonačelnika Zagreba.

"Moj fokus sad je Fond i ovog trena nemam namjeru natjecati se za zagrebačkog gradonačelnika, o tome uopće ne razmišljam", rekao je.

Ponovio je formulu obnove: 60 posto država, 20 posto Grad i županije, a 20 posto vlasnici nekretnina. Predstavnik suvlasnika stambenih zgrada ističe da će tu biti problema jer dogovor stanara unutar zgrada neće biti jednostavan.

"Nije moguće uskladiti 100 posto, manjina će morati pratiti odluku većine, to je demokratski i to je jedino moguće. 51 postotni udio će odlučiti, a ova manjina će morati pratiti tu odluku financijski", kaže Zdravko Vladanović, predstavnik suvlasnika stambenih zgrada Grada Zagreba.

"Gradonačelnik izmišlja svoje kriterije"

Gradonačelnik Bandić opet je šokirao novom izjavom oko obnove. Vratio se u '45. i rekao da oni koji su dobili stanove u centru nakon rata neće biti prioritet.

"Moj prioritet su obitelji koji su svojim rukama žuljevitim miješali mort nego oni koji su '45. ušli u stanove po 150 i 200 kvadrata u Donjem i Gornjem gradu", izjavio je Bandić prije nekoliko dana.

"On je u nekoj potpunoj drugoj areni koja je politička arena, ja sam u profesionalnoj areni i ovo je moj zadatak, neću komentirati ovo što je rekao", poručio je Vanđelić.

Komentirao je zato Tomislav Tomašević koji kaže da gradonačelnik izmišlja svoje kriterije, kojih nema nigdje u Zakonu o obnovi.

"Očito to radi u predizborne svrhe na način da okrene centar protiv periferije grada kroz neke ideološke ili klasne razloge", zaključuje Tomašević iz Zagreb je naš!.

Za ponedjeljak je zakazana prva sjednica Upravnog vijeća Fonda. Privremeni ravnatelj predložiti će da Fond instalira dodatne alate kontrole; reviziju te službu za prevenciju prevara.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene