Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnost

Krstičević govorio o hibridnom ratu, ali odbio odgovoriti na pitanje: ''Tko nas napada?''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je postojanje hibridnog rata zbog kojeg moramo raditi na sigurnosti, ali je odbio odgovoriti na pitanje tko nas napada.

Svaki smo dan izloženi hibridnom ratu koji se, prema riječima ministar obrane Damira Krstićevića očituje u primjerice požarima, klimatskim promjenama, lažnim vijestima... Stoga, smatra, moramo u svako vrijeme biti spremni i raditi na sinergiji. Međutim, na direktno pitanje tko nas to napada ministar nije dao direktan odgovor, već je ponavljao da za napade moramo biti spremni.

Pročitajte i ovo Crkva - 1 Incident u Stobreču Vjernik ispričao što se dogodilo kad je Krstičević došao na oltar crkve: "Ljudi su došli čuti riječ Gospodnju, a ne političara" Sastanak izraelskog ratnog kabineta Sukob na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Klizi li svijet u novi rat? Izrael će odgovoriti Iranu: ''Imamo planove za obranu i napad''

''Hrvatska mora brinuti o svojoj sigurnosti, naša je zadaća osigurati sigurnost, raditi na jačanju sustava sigurnosti... Mi kao odgovorna zemlja moramo brinuti o sigurnosti. Važno je da Hrvatska u bilo kojem trenutku može reagirati na bilo koju ugrozu ili rizik'', ponavljao je ministar.

O hibridnom ratu govorio je uoči stručne konferencije iz područja civilne zaštite s temom "javne politike u prevenciji i smanjenju rizika nastanka kriza i katastrofa, Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

''Svaki dan imate hibridno djelovanje, svaki dan. Trebamo se nositi s tim ugrozama, i aktivno to i činimo'', istaknuo je Krstičević.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković nedavno je ustvrdio kako se u Hrvatskoj vodi hibridni medijski rat te da postoji puno aktera koji žele destabilizaciju.

Dodao je i da s time nije suočena samo Hrvatska nego i druge države.

"Radi se o danas već normalnom 'modusu operandi', s čime se treba nositi svakog dana. Aktera je puno, interesa je puno, a interesantno je kako ponekad kolidiraju u želji za destrukcijom interesa različitih skupina. Ja samo znam da ono što radimo, radimo odgovorno, radimo na tragu zaštite hrvatskih nacionalnih interesa, a vidim da je jako puno onih aktera koji žele destabilizirati te procese," poručio je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene