Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svađa u Istri

Damir Kajin prijavljen talijanskoj Vladi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog uvreda koje je Damir Kajin uputio na račun Furia Radina usporedivši ga s Musolinijem, istarska talijanska nacionalna zajednica najavila je prijavu talijanskoj Vladi, konzulatu i ambasadi. Damir Kajin poručuje: nemam se čega bojati!

Furio Radin oštro je reagirao na uvrede Damira Kajina. Njegove zadnje postupke i izjave opisao je skandaloznim. 'Izgleda da Damir Kajin doživljava u zadnje vrijeme jednu čudnu mentalnu preobrazbu. Da vam iskreno kažem, ja sam uvrijeđen', rekao je Radin.

Pročitajte i ovo Prazan Sabor RH - 2 FRCALE OPOMENE Iako je Sabor prazan, sukoba ne nedostaje. Radin: ''Ja sam bio gay friendly osoba jedne godine'', Bauk: ''Ja sam bio lezbijka godine'' Slika nije dostupna 'Nedopustivo' Flego osudio Kajinovu usporedbu Radina s Mussolinijem

Sve je započelo kada je Radin za novog istarskog župana podržao IDS-ovog Valtera Flegu, a Kajinu zamjerio slabe kompetencije i nepoznavanje talijanskog jezika. Kajin ga je tad usporedio s Musolinijem.

'Ja sam samo rekao da ta njegova politika naprosto dijeli građane ovih prostora i da to jednostavno nije Istra. Prvo bi rekao neka ne podmeće talijansku zajednicu. Ja priznajem, Furio je napravio puno, ali ne priznajem da je Furio učinio išta više za talijansku komponentu u Istri od Damira Kajina ', kaže Kajin, kandidat za župana Istarske županije.

>> Flego osudio Kajinovu usporedbu Radina s Mussolinijem

No talijanska mu nacionalna zajednica ne oprašta. Njihove pritužbe stigle su i na adresu IDS-ovog kandidata za župana. 'Najavili su da će te skandalozne izjave proslijediti talijanskom konzulatu, u ambasadi i Vladi Republike Italije od kojih očekuju reakciju', kaže Valter Flego, kandidat za župana .

'Koga se ja trebam bojati? Pa valjda nećemo uvoditi neki delikt mišljenja. Danas! Kada? 2013. godine? Da bi branili materijalne stvari Furia Radina, Nine Jakovčića i te ekipe', kaže Kajin.

Takve ishitrene reakcije, kaže Radin, pogubno djeluju na demokraciju: 'Zapravo to je opasno za Istrane i polako Kajin postaje opasan za okolinu. Reagira naglo i kao takav nije sposoban za mjesto župana.' A možda, zaključuje, ni za politiku uopće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene