Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Dalmatinski otoci najljepši na svijetu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najpoznatiji američki turistički magazin "Travel + Leisure" i njegovi čitatelji proglasili su dalmatinske otoke među najljepšim odredištima na svijetu za 2007. godinu.

Točnije, Travel + Leisure Hrvatsku je smjestio na drugo mjesto na Mediteranu, a sedmo na svijetu.

Pročitajte i ovo Krčki most Život na otoku Tko je i zašto ukinuo važan uređaj za mjerenje na Krčkom mostu? ''Hoće li nam sada ukinuti i besplatan prolaz?'' Škrip, Brač - 6 Po jednome se posebno ističu FOTO Najstarije su mjesto na otoku, maleno, ali u mnogočemu jedinstveno, čak i izvan Hrvatske: Jeste li znali za Škrip?

Autor članka o Hrvatskoj Peter Jon Lindberg, koji je Dalmatinsku obalu posjetio sa svojim prijateljima, usporedio ju je s najpoznatijim svjetskim ljetovalištima poput Azurne obale, Caprija i South Beacha.

U članku se mogu pronaći iscrpne informacije što vidjeti, kušati i kako se dobro provesti, a za njemu najdraži grad na obali - Dubrovnik, rekao je kako ga ne bi trebalo propustii pogledati.

Od otoka posebno se osvrnuo na Korčulu, Hvar, Vis i Brač.

Dalmatinski otoci bili su u konkurenciji sa svjetski poznatim odredištima kao što su Bali, Phuket, Hawaii i Maui, a spomenuti magazin ocjenjuje ekologiju te kulturno-povijesnu baštinu odredišta diljem svijeta. 

Od stotine kandidata urednici časopisa nominiraju finaliste, a čitatelji ih ocjenjuju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene