Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje pokazalo

Dalmatinci ne znaju za razvod i izvanbračnu djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo zanimljivo istraživanje Zavoda za statistiku o navikama Hrvata, kad je riječ o braku, razvodu i potomstvu. Dok se svaki drugi Istrijan razveo, Dalmatinci gotovo i ne znaju za razvod, ni izvanbračnu djecu, a u Zagrebu djecu ne rađaju prije navršenih 30 godina.

U Krapinsko-zagorskoj županiji bilo je najviše ubojstava, a u Bjelovarsko-bilogorskoj najviše samoubojstava. Međimurje pak, ima najviše izvanbračne djece, dok su Zagrepčanke najstarije rodilje, a više od polovice ih rađa nakon navršenih 30 godina starosti. U velikim gradskim centrima, istraživanje kaže, kasnije se ulazi u brak. Ginekolozi tvrde kako žena u periodu između 20 i 38 godina ima najkvalitetnije jajne stanice, jer one, prema riječima struke, sazrijevaju prve. Kako vrijeme prolazi nakon tog perioda, sve jajne stanice koje sazrijevaju su sve manje i manje kvalitetne.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nisu svi bili zadovoljni Trebala je to biti velika promjena u razvodima, ali ništa od toga: Zakon se mijenja nakon 90 godina Razvod braka, ilustracija - 1 Novi prijedlog u Saboru Uskoro bismo mogli lakše do razvoda braka, ali nisu svi zadovoljni: "Prvo se to napravilo s ovrhama"

U Primorsko-goranskoj županiji najrjeđe idu i na treće dijete, a u Požeško-slavonskoj, često se ide i preko trećeg djeteta. Dok se na državnoj razini raspadne svaki peti brak, u istarskoj se raspadne svaki treći, a u Puli svaki drugi! S druge strane, u Splitsko-dalmatinskoj županiji razilazi se tek svaki sedmi bračni par, a imaju i najmanje izvanbračne djece. Dalmatinci nude i savjet te kažu 'Kad ste puno u depresiji, bacite se u more i odmah je lakše'. Eto dalmatinskog bračnog savjeta Istrijanima, a možda bi si i ostale županije mogle početi međusobno dijeliti obiteljska iskustva i preporuke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene