Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na kopnu znatno toplije

Nema predaha za Dalmaciju: Nakon kiše i poplava, i za vikend se očekuje grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša

Muke po Dalmaciji se nastavljaju. Nakon što je palo više kiše u jednom danu nego što je prosjek prosinca, za vikend se očekuje nastavak kišnog vremena uz grmljavinu.

Velika količina kiše koja je napadala u Splitu prethodnih dana veća je od prosjeka za cijeli mjesec - palo je 150 litara po četvornom metru, a prosjek za prosinac iznosi 100 litara kiše.

Pročitajte i ovo Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj Meteoalarm Meteoalarm Budite na oprezu: U dvije regije danas jako grmljavinsko nevrijeme

Nažalost, muke sa kišovitim vremenom i poplavljenim ulicama i rivama nastavljaju se i dalje jer su mogući povremeni uobičajeni pljuskovi, a ususret novom tjednu opet velike količine kiše i jaki grmljavinski pljuskovi. Uz sve to puhat će i olujno jugo koje će dodatno pogoršavati ovu situaciju.

U središnjoj Hrvatskoj više sunčanih razdoblja, a uz slab i umjeren jugoistočni vjetar i temperaturu od osam do najviše dvanaest stupnjeva. Istočni dio imat će koji stupanj više temperature nego zapadni krajevi, a u Slavoniji će biti sunčano uz umjeren jugoistočnjak.

U Istri i na Jadranu vjetrovito, puhat će jako i olujno jugo, povremeno će padati i kiša, ali glavnina kiše stiže navečer i u noći na nedjelju. Južni dio Jadrana bit će oblačniji, osobito jug Dalmacije, a više sunca bit će sjevernije, na zadarskom području. Puhat će i ovdje olujno jugo.

Na kopnu sljedećih dana toplije - temperatura oko deset stupnjeva ili malo više. Kiše će biti uglavnom u gorju i područjima uz Jadran. Na moru puno oblačnije i kišovitije - opet će u nedjelju pasti velika količina kiše, a cijeli period puhat će i jako jugo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene