Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šefica Povjerenstva

Dalija Orešković o optužbama Predsjednice: "Mogla bih štošta reći, ali moram povući ručnu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković kazala je kako ne može komentirati izjavu Predsjednice Grabar-Kitarović, iako za komentar postoji golem interes javnosti.

Predsjednica Povjerenstva za utvrđivanje sukoba interesa Dalija Orešković osvrnula se na izjavu Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je rekla da Orešković vodi osobni rat protiv nje.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko Nju posebno pamti Tomislava Karamarka pod prozorom iznenadilo poznato lice: "A nadao sam se dobrom danu" Slika nije dostupna PRIVATNI ILI SLUŽBENI PUT? Povjerenstvo za sukob interesa istražuje odlazak Grabar-Kitarović u SAD

"Ne mogu i ne želim komentirati tu izjavu predsjednice, iako za komentar postoji golem interes javnosti i ja bih mogla štošta reći, no moram "podignuti ručnu kočnicu" budući da bi do kraja mandata ovog Povjerenstva, za tri mjeseca, još dva predmeta mogućeg sukoba interesa predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović mogla doći na sjednicu Povjerenstva", kazala je Dalija Orešković za Slobodnu Dalmaciju.

Poručila je i kako se pred Povjerenstvom nalaze još dva predmeta vezana uz Grabar-Kitarović – jedan koji se tiče njezina putovanja u SAD te drugi u kojem se preispituje ostvaruje li predsjednica prava na doktorskom studiju po istim kriterijima kao i svi drugi studenti na Fakultetu političkih znanosti, na kojemu ona pohađa doktorski studij iz međunarodnih odnosa.

Podsjetimo, Predsjednica se osvrnula na najavu kako bi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ponovno moglo provjeravati rođendan koji je Predsjednici navodno organizirao Zdravko Mamić. Predsjednica je rekla kako tu nema apsolutno nikakvog sukoba interesa.

"Mislim da bi se gospođa Orešković doista trebala početi baviti problemom sukoba interesa u državi, a ne da vodi osobni rat proriv mene", rekla je Predsjednica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene