Dalija Orešković i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: PIXSELL)
Dalija Orešković i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: PIXSELL)

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković kazala je kako ne može komentirati izjavu Predsjednice Grabar-Kitarović, iako za komentar postoji golem interes javnosti.


Predsjednica Povjerenstva za utvrđivanje sukoba interesa Dalija Orešković osvrnula se na izjavu Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je rekla da Orešković vodi osobni rat protiv nje.

Vezani članci Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica ponovila da podržava Tursku u EU: "Ako pustite migrante, prve žrtve bit će vaši susjedi na Balkanu" Premijer Andrej Plenković (Foto:Pixsell,Patrik Macek) Plenković: "Politički protivnici koriste dio ljudi u Povjerenstvu. E to tako više ne ide. Ovo je autogol"

"Ne mogu i ne želim komentirati tu izjavu predsjednice, iako za komentar postoji golem interes javnosti i ja bih mogla štošta reći, no moram "podignuti ručnu kočnicu" budući da bi do kraja mandata ovog Povjerenstva, za tri mjeseca, još dva predmeta mogućeg sukoba interesa predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović mogla doći na sjednicu Povjerenstva", kazala je Dalija Orešković za Slobodnu Dalmaciju.

Poručila je i kako se pred Povjerenstvom nalaze još dva predmeta vezana uz Grabar-Kitarović – jedan koji se tiče njezina putovanja u SAD te drugi u kojem se preispituje ostvaruje li predsjednica prava na doktorskom studiju po istim kriterijima kao i svi drugi studenti na Fakultetu političkih znanosti, na kojemu ona pohađa doktorski studij iz međunarodnih odnosa.

Podsjetimo, Predsjednica se osvrnula na najavu kako bi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ponovno moglo provjeravati rođendan koji je Predsjednici navodno organizirao Zdravko Mamić. Predsjednica je rekla kako tu nema apsolutno nikakvog sukoba interesa.

"Mislim da bi se gospođa Orešković doista trebala početi baviti problemom sukoba interesa u državi, a ne da vodi osobni rat proriv mene", rekla je Predsjednica.