Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poseban dan za njezina pokojnog oca

Ponosna do neba: Kći heroja Rudolfa Perišina otkrila koji ju je očev potez ipak najviše začudio

Kći Rudolfa Perešina Daliborka Perešin Kekelić (Foto: Dnevnik.hr)
Kći Rudolfa Perešina Daliborka Perešin Kekelić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kći Rudolfa Perešina Daliborka Perešin Kekelić (Foto: Dnevnik.hr) Kći Rudolfa Perešina Daliborka Perešin Kekelić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Pilot HRZ-a Nino Gaković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Kći Rudolfa Perešina Daliborka Perešin Kekelić puca od sreće i uzbuđenja. Najradije bi skakala od sreće na dan koji je posebno obilježio spomen na njezina oca. "Osjećam dostojanstvo isto tako, ponosna sam do neba", kaže Perešin Kekelić.

Nakon što se dogodila operacija Oluja, u kojoj je njezin otac poginuo, pitala se zašto nije prihvatio politički azil koji su mu Austrijanci u tom trenutku ponudili. "Mislila sam si, zašto moram ići sama na maturalnu, zašto nemam nekoga tko me može pratiti do oltara", rekla je Perišin Kekelić. No naglasila je da su to pitanja prošlosti, sada više ne živi sa tom gorčinom i u njoj prevladava osjećaj ponosa.

Pročitajte i ovo Vojne vježbe u Južnoj Koreji Piloti u bolnici Sjeverna Koreja upala dronovima sa sjevera: Južna Koreja podigla vojne avione, jedan se srušio odmah nakon polijetanja Danijel Borović, umirovljeni pilot HRZ-a Rizik na nebu Piloti vojnih aviona za Dnevnik Nove TV o padu MiG-a: "Sreća je bila da motor nije trenutačno stao"

Iznenadilo ju je vraćanje miga njezina oca u Hrvatsku, kao da se dogodilo preko noći. Nije bila sigurna hoće li se to ostvariti, no zahvaljuje svima koji su pomogli da se taj događaj ipak ostvari.

Put Rudolfa Perešina, osim na vlastitoj kćeri, svakako je ostavio je trag i na mladim generacijama pilota. Pilot MIG-a 21 Nino Gaković naglasio je da Perešin nije ostavio trag samo na njegovu karijeru, nego na karijeru svakog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Naučio ih je kako biti pravi domoljub i pilot. Svi piloti ponosno nose značku sa oznakom miga kakvu je jednom nosio Perešin.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene