Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko srce

Pruža im ljetovanje BESPLATNO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od početka lipnja iz kuće Zdenke Džajić čuju se dječja igra i smijeh. Tu kuću na otoku Čiovu ispunila su djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Pedeset i troje mališana u dobi od 4 do 14 godina stigli su u pratnji SOS Majki kako bi tjedan dana uživali u morskim radostima.

Sedmero štićenika SOS Dječjeg sela Ladimirevci uživa na Čiovu. 'Stalno se kupamo, ujutro i popodne, idemo u grad i tako', kazala je Marija. Oni su još jedna grupa djece koju će ovog ljeta u svojoj kući ugostiti gospođa Zdenka. Nakon 33 godine rada s djecom u Njemačkoj, ovo ljeto odlučila je uveseliti male Ladimirevčane.

>> Djeca Srebrenice stigla u Rijeku na ljetovanje

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore

'Bilo je sve skupa 53 djece. Sezonu su otvorili dva krasna para blizanaca, godinu dana i dvije godine stari', kazala je Zdenka. Svakih tjedan dana, sedam novih mališana dolazilo je na ljetovanje koje si inače ne bi mogli priuštiti. 'Zahvalni smo joj što nas je primila u ovu kuću i što nam je omogućila da se možemo ići kupat', kazao je Steven.

Dok se djeca kupaju, na njih pazi SOS teta Božena koja o njima brine 24 sata na dan. 'Ispunjava me. 'Kad vidim njihov osmijeh na licu, jednostavno sam sretna', kazala je.
Koliko djeca uživaju kod tete Zdenke ističe i Đurđa, koja već 18 godina radi u SOS dječjem selu Ladimirevci. 'Ona nije niti svjesna toga što je napravila za našu djecu i za nas', kazala je.

Zdenku su djeca osvojila u potpunosti.'Mi ponavljamo ovu akciju, sigurno', kazala je. Tako će i iduće ljeto 50-ak mališana barem tjedan dana uživati u morskim radostima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene