Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Za susret s Milanovićem

Dačić: Srbija i Hrvatska trebaju resetirati odnose i krenuti ispočetka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer Ivica Dačić spreman je na susret s hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem. Kaže da bi odnose dviju država trebalo resetirati i krenuti ispočetka.

Srbija i Hrvatska bi, prema predsjedniku srbijanske vlade Ivici Dačiću, trebale bi resetirati međusobne odnose. 'Nije dobro da postoje dvije zemlje čija politička komunikacija nije na najvišoj razini. Zato mislim da je važno sada resetirati te odnose i početi ispočetka', rekao je Dačić u intervjuu novinskoj agenciji Beta.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja

>> Hoće li se Milanović susresti s Dačićem?

On smatra da da bi procesom 'odleđivanja' odnosa dviju država bila zaokružena atmosfera dobre regionalne suradnje. 'Srbija želi biti promotor dobre suradnje i odnosa sa svim državama u našem okruženju. Moramo biti svjesni da se ne možemo oko svega slagati, ali moramo tražiti točke koje će nas vući naprijed', rekao je i dodao da, unatoč zahladnjenju odnosa sa službenim Zagrebom, treba biti praktičan.

'To znači da mi ne moramo iskazivati bilo kakvu ljubav, ali da politička suradnja i politički odnosi između Srbije i Hrvatske moraju postojati', objasnio je.

Dačić je izrazio spremnost za sastanak s hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem kako odnosi ne bi ušli u još goru fazu iz koje bi teško bilo brzo izaći.

Opovrgnuo je da su se od njegova ustoličenja za premijera odnosi Srbije sa zemljama regije pogoršali, navodeći da su predstavnici Srbije posjećivali Sloveniju, BiH, Makedoniju, Grčku i Mađarsku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene