Ivica Dačić (Foto: AFP)
Ivica Dačić (Foto: AFP)

Ministar vanjskih poslova Srbija Ivica Dačić reagirajo je danas na izjavu Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović povodom govora Aleksandra Vučića u Kosovskoj Mitrovici.


"Kitarović prvo neka odgovori na pitanje kako Hrvati čine većinu u Kninu, kada je po popisu iz 1991. godine tamo živjelo 37.888 Srba i samo 3.886 Hrvata", rekao je danas ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.

Vezani članci Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) ''Ne vjerujem da bi se namjerno blamirao'': Predsjednica bi Vučića opet pozvala u Zagreb Slika nije dostupna Šef srpske diplomacije Ivica Dačić: Srbi i Hrvati mogu biti najveći prijatelji, ali je za prijateljstvo potrebno dvoje

Kako je u reagiranju na izjavu Predsjednice rekao Dačić, dvadeset godina nakon Oluje "tamo živi 11.612 Hrvata i samo 3.555 Srba"

"Šta je to ako nije etničko čišćenje? Vratite prvo Srbe u Knin, pa onda pričajte o srpskom predsjedniku", poručio je šef srpske diplomacije, javlja B92.

Podsjetimo Predsjednica je danas poručila kako joj Vučić neće nametati teme kojima će se baviti dok su iz Vlade Vučićev govor ocijenili kao "jalovu i promašenu provokaciju".