Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kriminalcima poput Sretka Kalinića, ne smije se ništa vjerovati bez dokaza, ali oni su spremi na sve, pa i da brutalno ubiju najbolje prijatelje, poručio je srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.


'Policije Srbije i Hrvatske imaju odličnu suradnju, naročito na razini operative. Odmah poslije uhićenja Sretka Kalinića, hrvatski ministar policije Tomislav Karamarko me je zvao dok sam bio u Južnoj Americi kako bi me o tome obavijestio. U šali mi je rekao: 'Ti ideš po Latinskoj Americi, a meni si ostavio balkanske probleme', rekao je za Press Dačić.

Vezani članci Slika nije dostupna Milan Jurišić, još jedan 'zemunac' koji je operirao po Hrvatskoj Slika nije dostupna Kalinić izdao 'zemunce' i Darka Šarića?

>> 'Zemunci' planirali novi atentat na političara u Srbiji?

Dodao je kako hrvatska policija u početku nije vjerovala srpskoj policiji, unatoč dostavljenim podacima, da se 'zemunci' kriju po Hrvatskoj. 'Istina. Prateći članove obitelji 'zemunaca' saznali smo da su oni u Hrvatskoj. Naravno, nismo znali točnu adresu, ali sad je najvažnije da smo mi odradili dobro naš dio posla i da te osobe više nisu na slobodi', istaknuo je srpski ministar.

'Najbolje bi bilo da se Sretka Kalinića izruči Srbiji i da našim istražnim organima ispriča što zna, pa i to kako je i koga ubio. Ako ih je zaista ubio, morat će reći gdje ih je zakopao. Ako je negdje kod nas, kopat ćemo, pa DNK analizom i ostalim metodama utvrditi jesu li to uistinu odbjegli 'zemunci'. Ako je netko ubijen u Španjolskoj ili nekoj drugoj zemlji, dostavit ćemo podatke i tražiti provjeru', zaključio je Dačić.