Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dačić je bez objašnjenja otkazao dolazak na Croatia Forum.


Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić otkazao je dolazak na Croatia Forum u Dubrovnik, rekla je u četvrtak hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, dodavši da nije naveo razlog odustajanja.

Vezani članci Joško Cebalo, načelnik Stožera CZ DNŽ Načelnik stožera o cijepljenju turističkih djelatnika, testiranju turista i mjerama: "Za dolinu Neretve smo morali predložiti produljenje mjera" Cijepljenje u Dubrovniku - 2 Započelo cijepljenje turističkih djelatnika: "Sada je na svima nama da se odgovornim ponašanjem nađemo na zelenim listama"

Dačić je izjavio u utorak da će Srbija s pozornošću pratiti koje će zemlje poslati vojsku na vojnu paradu 5. kolovoza koju organizira Hrvatska u povodu Oluje, a njihovo će sudjelovanje smatrati antisrpskim stavom.

"Pretpostavljam da je temeljem toga onda odlučio da ni ne dođe", kazala je Pusić u razgovoru s novinarima u Dubrovniku, iako je rekla da službeno ne zna zašto je Dačić odustao od Croatia Foruma.

Šef ruske diplomacije u Beogradu: 'Srbija ne sjedi na dvije stolice'

Izručenje Dragana Vasiljkovića, poznatog kao kapetana Dragana, nije htjela posebno komentirati. "Obična procedura, neka se dalje rješava unutar pravosuđa kao što se ratni zločini i rješavaju, odnosno ljudi osumnjičeni za ratne zločine. Mislim da to nije nikakav događaj, iskreno rečeno, to je pospremanje nekih starih nereda u kući", rekla je Pusić uoči početka Croatia Foruma.

Kazala je i kako u subotu u Srebrenicu, na ceremoniju kojom se obilježava dvadeseta godišnjica genocida nad Bošnjacima, ide kao građanka, potpredsjednica vlade i ministrica kako bi odala pijetet žrtvama i pokazala odlučnost da će RH učiniti sve što može da se takvi užasi ne ponove.

"Kao potencijalna kandidatkinja za glavnu tajnicu UN-a što se Srebrenice tiče nemam nikakvu poruku. Ja tamo ne idem kao kandidat za bilo što, tamo idem kao građanka, idem i kao potpredsjednica vlade, ministrica vanjskih poslova RH odati pijetet žrtvama i demonstrirati odlučnost da Hrvatska učini sve što je u našoj moći da se takvi užasi nikada ne ponove i da se zovu pravim imenom", rekla je Pusić u izjavi za novinare prije otvorenja CF-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook