Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Gradskog odbora Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati i druga na listi za zagrebačku Gradsku skupštinu Alenka Kočiša Čičin Šain puštena je kasno večeras iz I. policijske postaje PU zagrebačke nakon incidenta s policajcem ispred zgrade Ministarstva vanjskih poslova na Zrinjevcu, te je optužila policajca da je namjerno izazvao incident.


Kočiša Čičin Šain je u izjavi novinarima kazala da je u 19,50 sati u svom automobila obišla Zrinjevac, ne bi li negdje pronašla parkirno mjesto. Dodala je, da je ispred zgrade MVP vidjela više slobodnih parkirnih mjesta jer je u tom trenutku iz jednog parkirnog mjesta izlazio automobil karlovačkih registracijskih oznaka.

Vezani članci Slika nije dostupna 'MUP vrši medijsku manipulaciju jer je policajac trčkarao' Slika nije dostupna Policajac repetirao pištolj na Alenku Košiša Čičin-Šain

>> Policajac repetirao pištolj na Alenku Košiša Čičin-Šain

U tom trenutku do nje je došao policajac koji joj je, citirajući nekoliko članaka zakona, rekao da ne može parkirati na tom mjestu. Nakon toga, kako je izjavila, policajac je zatražio njene dokumente, što je odbila dati na uvid kazavši da će ih samo dati prometnoj policiji.

Odjednom čula škljocanje oružja

'Tada je policajac stajao pored mog prozora i počeo se kretati unatrag kako sam se kretala svojim automobilom', rekla je dodavši da je odjednom čula zvuk 'škljocanja' oružja i poziv policajca da izađe van automobila. Rekla je da je policajac počeo vikati na nju da je to napad na službenu osobu, te je nakon izlaska iz automobila morala staviti ruke na krov.

Tada je policajac repetirao pištolj i izbacio metak iz cijevi, koji je pao na asfalt ispred njega, rekla je Kočiša Čičin Šain. Napomenula je kako je policajcu, dok se saginjao po metak, iz pištolja ispao spremnik za streljivo. U tom trenutku ugledala je predsjednika HNS-a Radimira Čačića i Vesnu Pusić koji su parkirali svoje automobile par metara dalje. Kočiša Čičin Šain kazala je da je policajac u 1. policijskoj postaji napravio službenu bilješku, a došla je i Unutarnja policijska kontrola i ljudi iz osiguranja MVP-a.

'Da policajca nisam čula vjerojatno bi me ubio. Što je druga radnja poslije metka u cijevi?' upitala je vidno šokirana Kočiša Čičin Šain.