Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čuhnil: Nastavljamo pregovore s HDZ-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnica češke i slovačke nacionalne manjine u Hrvatskom saboru, Zdenka Čuhnil, izjavila je da su na današnjim pregovorima manjinskih zastupnika s HDZ-om uskladili tri do četiri opće točke, o kojima nije željela potanje govoriti, dodavši da se pregovori nastavljaju sutra.

Današnjim pregovorima s HDZ-om nazočila su tri zastupnika SDSS-a, zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin te zastupnica češke i slovačke nacionalne manjine Zdenka Čuhnil. Zastupnici madžarske manjine Deneš Šoja i bošnjački zastupnik Šemso Tanković nisu nazočili sastanku, jer pregovaraju samostalno.

Pročitajte i ovo Banski dvori Glas građana Hoće li nova Vlada trajati puni mandat? Građani imaju prilično jasnu procjenu Andrej Plenković Iz minute u minutu Hoće li ovako izgledati Plenkovićeva većina? Oglasio se član Domovinskog pokreta: "Znate koja je naša polazišna osnova"

Čuhnil je izjavila da će se nakon usklađivanja općih točaka pregovarati o zasebnim zahtjevima svake manjine.

Naglasivši da očekuje nastavak pregovora, Furio Radin je rekao kako osuđuje način rada Tankovića i Šoje koji su, kako je rekao, iako su potpisali ugovor s drugim manjinama, samostalno išli
pregovarati s HDZ-om. Dodao je da to ne zamjera predstavniku Roma Nazifu Memediju, jer je pregovarao javno.

Predstavnik madžarske manjine Deneš Šoja izjavio je za Hinu kako je odlučio da ne će biti u oporbi te da želi pridonijeti stabilnosti buduće Vlade. Šoja je rekao da je za konačnu odluku bitno da se završe pregovori s HSS-om i HSLS-om.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene