Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zastupnica češke i slovačke nacionalne manjine u Hrvatskom saboru, Zdenka Čuhnil, izjavila je da su na današnjim pregovorima manjinskih zastupnika s HDZ-om uskladili tri do četiri opće točke, o kojima nije željela potanje govoriti, dodavši da se pregovori nastavljaju sutra.


Današnjim pregovorima s HDZ-om nazočila su tri zastupnika SDSS-a, zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin te zastupnica češke i slovačke nacionalne manjine Zdenka Čuhnil. Zastupnici madžarske manjine Deneš Šoja i bošnjački zastupnik Šemso Tanković nisu nazočili sastanku, jer pregovaraju samostalno.

Vezani članci Damir Vanđelić Vanđelić potvrdio da s HDZ-om pregovara o utrci za Zagreb: "Ja mislim da imam šanse na mnogim izborima" Slika nije dostupna Čuhnil: S Milanovićem smo razgovarali načelno o našem dokumentu

Čuhnil je izjavila da će se nakon usklađivanja općih točaka pregovarati o zasebnim zahtjevima svake manjine.

Naglasivši da očekuje nastavak pregovora, Furio Radin je rekao kako osuđuje način rada Tankovića i Šoje koji su, kako je rekao, iako su potpisali ugovor s drugim manjinama, samostalno išli
pregovarati s HDZ-om. Dodao je da to ne zamjera predstavniku Roma Nazifu Memediju, jer je pregovarao javno.

Predstavnik madžarske manjine Deneš Šoja izjavio je za Hinu kako je odlučio da ne će biti u oporbi te da želi pridonijeti stabilnosti buduće Vlade. Šoja je rekao da je za konačnu odluku bitno da se završe pregovori s HSS-om i HSLS-om.