Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjajan uspjeh

Čudo u Novoj Gradiški: U bolnicu stigao s ubodnom ranom na srcu, liječnici ga spasili - "Krvarenje je bilo debljine prsta"

Aktualno Galerija Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, i Valentina Baus Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, i Valentina Baus Foto: DNEVNIK.hr +0 Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška Galerija 1/2 >>
Sjajan uspjeh liječnika u bolnici u Novoj Gradiški! Naime, sinoć je u bolnicu stigao pacijent s ubodnom ranom srca i uspješno je operiran!

U bolnici ovo smatraju povijesnim zahvatom svojih liječnika. Pacijent je još uvijek na intenzivnoj njezi, ali se njegovo stanje stabilizira. Dodatne informacije doznala je Valentina Baus. U Dnevniku Nove TV razgovarala je s ravnateljem bolnice koji je objasnio kako je sve to sinoć izgledalo. 

Pročitajte i ovo Požeška korupcija - 4 korupcija u Novoj Gradiški Dvije osobe osuđene za muljažu s EU fondovima, ne idu u zatvor, ali moraju platiti po 100 i 200 tisuća kuna Ilustracija trajalo je više od osam sati Veliki uspjeh splitskog KBC-a: Po prvi put izvedena operacija vađenja zloćudnog tumora iz srca

"Pacijent je dovezen sinoć s izuzetno teškim ozljedama prsnog koša, s ubodnom ranom, direktnom ubodom u srce. Ovo je zaista velik uspjeh za bolnicu da takav pacijent preživi jer je smrtnost kod takvih rana visoka. Ovo je uspjeh cijelog tima.

Počevši od djelatnika Zavoda za hitnu medicinu koji su ga izuzetno brzo, uz reanimaciju u zadovoljavajućem stanju, doveli na naš hitni prijem. Pa uspjeh našeg reanimacijsko anesteziološkog tima koji ga za minutu ili dvije pripremio za hitni operacijski zahvat te naših kirurga, dr. Gajskog i dr. Špoljara koji su za nekoliko minuta pristupili na srce, a to je zaista komplicirano. Kucajuće srce koje krvari, to je krvarenje debljine prsta. Izuzetno je teško zaustaviti takvo krvarenje. Na brzinu detektirati gdje je mjesto perforacije, da pacijent izgubi što manje krvi, da se stave šavi i da se može nastaviti saniranje ostalih ozljeda. 

Mislim da je ova operacija, kao i masa drugih operacija pokazala koliki je značaj ove bolnice", priča Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška.

Objasnio je kako oporavak pacijenta ovisi o mogućim komplikacijama.

"Ako ih ne bude, a zasad ih nema, oporavak bi trebao biti relativno brz", dodao je ravnatelj koji se prisjetio sličnog slučaja iz povijesti bolnice. 

"Za vrijeme Domovinskog rata, s obzirom da smo bili nekoliko kilometara od prve crte fronta... Ja se sjećam pacijenta koji je imao prostrijelnu ranu srca. Još je živ. Zahvaljući, nažalost danas pokojnom dr. Ivanoviću koji ga je operirao. Tako da je ovo drugi slučaj sa ubodnom ranom", rekao je liječnik i dodao da je pacijent ranu zaradio u obiteljskom nasilju.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene