Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Nadzornog odbora

CO: Smijenjeni Vojković i Mihanović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadzorni odbor Croatia osiguranja pod predsjedanjem ministra financija Ivana Šukera, donio je danas odluku o smjeni Hrvoja Vojkovića i Damira Mihanovića.

Odluka Nadzornog odbora je očekivana nakon što je hrvatska Vlada 19. veljače predložila Nadzornom odboru CO-a razrješenje predsjednika Uprave Hrvoja Vojkovića te člana Uprave Damira Mihanovića, a za novog predsjednika Uprave najvećeg hrvatskog osiguravatelja predložila je Zdravka Zrinušića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čudni odnosi dvojice kumova HSLS o Vojkoviću u srijedu, Vlada u četvrtak Slika nije dostupna Svi grijesi šefa Croatia osiguranja Vojković ipak ostaje na čelu Croatia osiguranja!

>> Vojković postaje veleposlanik RH u Maroku?

O smjeni Vojkovića se već nagađalo neko vrijeme, a tjednima je trajao i medijski rat između šefa HSLS-a Darinka Kosora i Vojkovića, koji je završio Vojkovićevim istupanjem iz stranke. Ministar Šuker je o potrebi Vojkovićeve smjene govorio još dva dana prije, 17. veljače. Nakon svega svega što se događa u Croatija osiguranju, velike štete koju su Vojković i Mihanović nanijeli mislim da su sankcije neophodne, rekao je tada Šuker. Hrvoje Vojković na čelu je Croatia osiguranja od srpnja 2004. godine, a ponovo ga je na tu funkciju Nadzorni odbor Croatia osiguranja imenovao u srpnju 2009. godine.

Iz Croatia osiguranja su prenijeli izjavu Hrvoja Vojkovića koji je zahvalio Nadzornom Odboru na dosadašnjoj suradnji te istaknuo da je Croatia osiguranje u proteklih nešto manje od šest godina njegovog mandata uspješno poslovala. U protekloj kriznoj 2009. godini ostvarili smo dobit od 97 milijuna kuna, što je porast od 41,7 posto u odnosu na 2008. godinu', navodi Vojković dodajući da su za njegovog mandata dobili i niz domaćih i međunarodnih gospodarskih priznanja, ostvarili kontinuirani rast dobiti, proširili poslovanje u regiji i lansirali više od 30 novih osigurateljnih proizvoda.

Na sjednici Nadzornog odbora Croatia osiguranja dana je suglasnost za Plan pojedinačnih unutarnjih revizija ovlaštenog unutarnjeg revizora za 2010. godinu te je primljeno na znanje Izvješće o radu ovlaštenog unutarnjeg revizora za razdoblje 1. srpnja do 31. prosinca 2009. Sjednicu Nadzornog odbora vodio je predsjednik NO-a potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker, uz prisustvo članova Andrije Hebranga, Gzima Redžepija, Stjepana Kožića, Miljenka Bobana i Miroslava Hrašćaneca. Također, prisutni su bili Hrvoje Vojković i Damir Mihanović, te članica Uprave Silvana Ivančić.

Novopredloženi Zrinušić, inače, do sada je obavljao dužnost zamjenika predsjednika Uprave Štedbanke d.d. i ima bogato iskustvo u financijskom i osiguravateljskom sektoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene