Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Linić poručio

'Croatia Airlines više neće živjeti na teret poreznih obveznika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić poručio je da Croatia Airlines više neće živjeti na teret poreznih obveznika, jer Vlada neće trošiti iz državnog proračuna na 'one koji nemaju pravo biti na državnom proračunu'.

Ministar Linić je korisnike proračuna upozorio da više neće biti podizanja poreza građanima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena plana Drama na nebu iznad Hrvatske: Zbog magle nisu mogli sletjeti, a drugi najbliži aerodrom pogodio je potres Slika nije dostupna Sjednica Vlade Linić: Oporezivat će se dobici od igara na sreću

'Ne može više Croatia Airlines živjeti na teret poreznih obveznika, već treba početi živjeti od svog rada ili će početi raditi i zarađivati ili više nećemo imati nacionalnu  aviokompaniju', rekao je Linić u Medulinu na tribini o stanju u gospodarstvu.

Linić: 'Neprihvatljivo je da željezničari, piloti i stjuardese budu na državnom proračunu'

Dodao je kako je 'Hrvatska odabrala kapitalistički model s tržišnom ekonomijom u kojoj se 'plaća mora zaraditi, te je neprihvatljivo da uz prosvjetare i liječnike na državnom proračunu budu i željezničari, piloti i stjuardese. Onda se čudimo što imamo 180 milijardi kuna vanjskog duga', kaže Linić.

>>Četvrti dan štrajka u Croatia Airlinesu, ništa od dogovora Uprave i sindikata

Govoreći o stanju u brodogradnji, istaknuo je da je Vlada uspjela privatizirati sva brodogradilišta. Međutim, nepojmljivo je da se u riječkom brodogradilištu 3. maj protive mogućnosti da ih preuzme pulski Uljanik, umjesto da budu sretni što će se ta dva brodogradilišta spojiti.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene