Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Štrajk sindikata pilota i kabinskog osoblja Croatia Airlinesa (CA) traje šesti dan, zbog čega ukupni gubitci nacionalne aviokompanije iznose oko 6,5 milijuna kuna, kažu u toj kompaniji i ističu da Uprava i sindikati svakodnevnim razgovorima nastoje približiti stajališta.


Voditeljica odnosa s javnošću Croatia Airlinesa Ksenija Žlof rekla je da su sastanci u tijeku, da se razgovaralo i jučer do kasno u noć te da se svi nadaju povoljnom ishodu današnjeg sastanka. O njegovom ishodu ovisi hoće li se štrajk nastaviti i u ponedjeljak, 20. svibnja.

Vezani članci Zrakoplov Croatia Airlinesa (Foto: Arhiva/Marko Prpic/PIXSELL) Piloti i stjuardese Croatia Airlinesa sljedeći tjedan idu u štrajk Slika nije dostupna Lufthansa suspendirala oznake za zajedničke letove s Croatia Airlinesom!

>> 'Tko ste vi da štrajkate? Ljudi traže hranu po kontejnerima'

"Ne radi se o pregovorima, već o razgovorima. Ti sastanci ne znače da je Uprava popustila u svojim uvjetima. Uprava i sindikati tako nastoje približiti svoje stavove i mišljenja", istaknula je. Napomenula je da Uprava i sindikati razgovaraju od početka štrajka.

Žlof je rekla da gubitci zbog štrajka po danu u prosjeku iznose od milijun do 1,5 milijuna kuna te da je ukupni gubitak oko 6,5 milijuna kuna.

Danas je, prema podacima na internet stranici Croatia Airlinesa otkazano 27 letova, a 15 ih je danas s unajmljenim zrakoplovima drugih aviokompanija.

Štrajkom je samo djelomično poremećen promet Croatia Airlinesa, a otkazani letovi znače preusmjerene letove.

Sve informacije o smanjenim letovima i njihov točan raspored objavljeni su internetskim stranicama. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook