S povratkom većeg prometa, vraćaju se i crni statistički podaci o nesrećama na hrvatskim cestama. Dubravko Dabo iz PU zagrebačke otkriva što je u fokusu nadzora policije koja će i ovaj vikend kontrolirati promet.


Dubravko Dabo iz PU zagrebačke otkrio je crne statističke brojke. 

Vezani članci Stjepan Sučić Državni tajnik kršio mjere pa vrijeđao policajce u kafiću i razbio vrata u postaji. Glasnogovornik Vlade: "Ako je to istina, takvo ponašanje je potpuno neprimjereno" Koronavirus u Sloveniji, ilustracija Ništa od popuštanja mjera u Sloveniji: "Stanje je daleko od zadovoljavajućeg, nije se znatno smanjio broj oboljelih"

"Povećanjem prometa, povećava se i broj nesreća. To vidimo iz statistika koje pratimo iz tjedna u tjedan. Prošli vikend utvrdili smo više od 800 prekršaja. 58 prekršaja bilo je zbog alkohola, isključeno je 58 vozača iz prometa. Potvrdili smo i 354 prekršaja nepropisne brzine. Zbrojimo li tome alkohol, to čini više od 50 posto od ukupnog broja prometnih prekrašaja.

Najčešći uzrok prometnih nesreća je brzina i alkohol", kazao je Dabo i potvrdio kako je učinak drakonskih kazni vidljiv. 

"Novi Zakon o prometu daje rezultate i pokazuje učinak", kazao je. 

Dodao je kako će policija i ovaj vikend nadzirati promet. 

"Mi ćemo i dalje vršiti pojačani nadzor prometa, pogotovo sada u ljetnim mjesecima", kazao je i pri tom komentirao nadzor motora i motocikala. 

"Imamo poseban nadzor i za njih i sve prekršitelje sankcioniramo", rekao je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr